Tekst objavljen: 10.04.2013 9:30        


Čekovi Razvojne banke Vojvodine, kojima su njihovi vlasnici u prethodnom periodu plaćali „na odloženo“, neće biti puštani na naplatu ranije, potvrđeno je u Poštanskoj štedionici.

Bez brige, čekovi RBV neće ići na naplatu pre roka

Čekove ove banke trgovci od ponedeljka ne primaju, a opasnost da se ponove pojedini slučajevi kada je Nova Agrobanka, pred gašenje, odjednom realizovala čekove svojih klijenata, uteravši ih u debele minuse, ne postoji.

RAZDUŽENJE NA ŠALTERIMA

Građani koji kod sebe imaju nerealizovane čekove Razvojne banke Vojvodine, treba da ih odnesu na šalter Poštanske štedionice, kako bi se „razdužili“ i stekli pravo da dobiju nove čekove kojima mogu da plaćaju robu i usluge. Uslov za nove čekove, kao i kod svakog klijenta banke, je redovan priliv po tekućem računu.
- Trgovci koji su primali čekove Razvojne banke Vojvodine treba da ih predaju Poštanskoj štedionici do 30. aprila, bez obzira na koji datum čekovi glase - kaže Zoran Rosić, direktor sektora za poslovanje sa stanovništvom Poštanske štedionice.

Potom slede dve kontrole.

- Prvo proveravamo da li je konkretan ček vezan za tekući račun koji je prenet u Poštansku štedionicu, ili za račun koji je ostao u banci u stečaju - ističe Rosić.

- Ukoliko račun nije prenet kod nas, ček će se vratiti trgovcu, koji potom treba da ga prijavi kao potraživanje iz stečajne mase. Ako je tekući račun prenet kod nas, mi taj ček evidentiramo i na naplatu ga šaljemo onog datuma koji je na čeku napisan. Apsolutno ne postoji šansa da ček koji glasi na, recimo, 17. septembar, realizujemo sada.

U Poštansku štedionicu preneti su aktivni tekući računi klijenata Razvojne banke, koji imaju redovna primanja, ali i računi na kojima je bilo depozita. Reč je o onim klijentima koji spadaju u nisko rizične. Problematični računi, pak, ostali su u Razvojnoj banci u stečaju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
klijenti banke klijent banke čekovi ček kupovina čekovima RBV Razvojna banka Vojvodine

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana