Tekst objavljen: 16.06.2013 12:00        


Anketa nedavno sprovedena u SAD pokazala je da 49 odsto roditelja uzima novac sa dečjih štednih računa, a 51 odsto njih uopšte ne oseća krivicu zbog toga.

Da li i vi "obijate" dečje kasice-prasice?

Sajt Couponcodes4u pitao je 2.578 roditelja šitrom SAD da li su bili u tolikom finansijkom škripcu da su morali da zavuku ruku u dečju kasicu.

Od onih koji su priznali da jesu, 36 odsto je moralo tome da pribegne da bi platili račune, a 12 odsto da bi otišli na godišnji odmor.

Dvadeset devet odsto uzelo je od dečje budućnosti a bi vratili dugove, a 18 odsto da bi finansirali rođendanske poklone i razne proslave.

Od ukupnog broja anketiranih roditelja 34 odsto je priznalo da bi u budućnosti mogli da skinu novac sa štednog računa podmlatka jedino u slučaju da im zatreba lečenje.

Ne misle svi roditelji da je u redu pozajmljivati od dečje ušteđevine. Sedamnaest odsto nikada ne bi uzelo novac od dece. Smatraju da bi im na taj način ugrozili budućnost i znaju da bi osećali veliku krivicu.

Dvadestet šest odsto ispitanih roditelja prilaže novac na dečji račun jednom mesečno, 46 procenta, "kad su u situaciji", a ostali veoma retko.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
roditelji deca štednja štediše kasica prasica

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana