Tekst objavljen: 03.04.2013 15:10        


Kompanija za plaćanje preko interneta "Pej-pal" (PayPal) trebalo bi da ove godine počne poslovanje i u Srbiji, najavio je državni sekretar Ministarstva trgovine i telekomunikacija Stefan Lazarević.

Da li je moguće: PejPal ove godine stiže u Srbiju

Lazarević je najavio da će maja s predstavnicima "Pej-pala" biti održan "sastanak na najvišem nivou" o tome kada će ta firma početi da posluje u Srbiji.

On je istakao da su otklonjene sve prepreke da taj međunarodni sistem plaćanja stigne na srpsko tržište i napomenuo da očekuje da će "Pej-pal" prvo omogućiti kupovinu preko interneta, a kasnije i prodaju.

Lazarević je kazao da su prošle godine dobili informaciju od Pej Pala da je 2012. godina poslednja godina bez tog servisa u Srbiji, dodavši da dan dolaska više ne zavisi od srpskih partnera, već od poslovne odluke te kompanije.

On je naveo da će nakon dolaska, Pej Pal najpre aktivirati servis kupovine robe i usluga na stranim sajtovima, a vremenom i opciju da građani Srbije prodaju svoju robu i usluge.

- Ideja je da Srbiju nametnemo kao regionalnog lidera u IT industriji, i ako u tome uspemo postoji mogućnost da se otvore i razgovori o dolasku velikih kompanija u našu zemlju, kao što je Amazon - kazao je Lazarević.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Srbija IT kompanije online trgovina online kupovina internet trgovina internet kupovina paypal PejPal

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana