Tekst objavljen: 17.05.2013 11:30        


Kriza koja pogađa Grčku, Španiju ili Italiju, bar prema broju prodatih turističkih aranžmana, ne brine građane Srbije. Ali, uz najavljenu bolju uslugu i niže cene pansiona, turisti moraju da računaju na moguća iznenađenja - od štrajkova i skoka cena u prodavnicama do nestašica benzina.

Gde Srbi letuju: Sve bankrot-zemlje naš su izbor

Srpski turisti, prema poslednjim istraživanjima javnog mnjenja, više ne žele masovnije da borave u Egiptu.

Građani bi, ipak, trebalo da budu na oprezu jer turoperatori priznaju da postoji mogućnost da trgovci podignu cenu hrane, što posebno može biti problem u manjim mestima, gde nema velikih trgovinskih lanaca.
Ova država prethodnih godina bila je prava meka srpskih turista. Luksuzni a jeftini aranžmani, uz brojne propratne sadržaje i savršenu hranu, očito su precrtani iz planova srpskih turista.

- Aranžmani jesu pristupačni, ali verovatno niko ne zaboravlja kroz šta je prolazila ova zemlja i koliko je u jednom periodu bilo i traumatičnih trenutaka za one koji su se odlučili da odmor provedu u nekom od egipatskih letovališta - objašnjavaju u turističkim agencijama. Slično se dogodilo i sa Tunisom.

S druge strane, srpski turisti očito i dalje veruju da je Grčka savršena destinacija za odmor. Jeste da svakodnevno slušaju vesti o mogućem bankrotu ove države, najavama štrajkova, nemirima u velikim gradovima.

Prema podacima agencija, Grčka je i dalje omiljena destinacija turista iz Srbije i u toj zemlji letovaće 70 odsto građana koji odlaze u inostranstvo na odmor. Odmah iza nje su Turska, Španija, koja je od ove godine traženija od Egipta, zatim Italija, Tunis, Crna Gora, Hrvatska.

- Kriza je u ovim zemljama dovela do toga da aranžmani budu nešto jeftiniji. To su ozbiljne turističke zemlje koje ne smeju da dozvole da izgube reputaciju - kaže Aleksandar Seničić, predsednik Jute.


izvor: Blic

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
turisti turizam putovanje putovanja odmor godišnji odmor letovanje more

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana