Tekst objavljen: 23.11.2012 7:48        


Rukovodstvo Hipo banke odlučilo je da jednoj Novosađanki vrati novac koji je s njenog računa podigao nepoznati počinilac u Bangkoku, gradu u kojem nikada nije boravila.

Hipo banka Novosađanki vratila novac iz Bangkoka

Sada joj na računu ponovo stoji na raspolaganju suma od 814, 83 evra.

U Hipo banci objašnjavaju da se u toj oblasti kriminal izuzetno brzo razvija.

– Mi bismo nakon provere novac našoj klijentkinji svakako vratili. A svim korisnicima kartica, bez obzira na to da li ih je izdala naša banka ili neka druga, savetujem da kariticu nikada ne ispuštaju iz vida i da vode računa o PIN-u – kaže regionalni direktor u Hipo Alpe-Adrija banci Zlatibor Mandalj.
O toj odluci Izvršnog odbora banka je obavestila i Narodnu banku Srbije, koja se takođe zainteresovala za ceo slučaj i tražila objašnjenje.

Podsetimo, kada je primetila da joj pomenuta suma nedostaje, klijentkinja se obratila svojoj banci i saznala da je „bila u Tajlandu, u Bangkoku”, te da joj je pomenuta suma novca skinuta u tri transakcije.

Banci u Novom Sadu je kao dokaz da to nije učinila priložila pasoš. Oni su ga skenirali i prvo vratili novac na račun, a potom povuki tu odluku. Potom se ceo slučaj ipak našao na sednici glavnog upravljačkog tela banke, gde je pala konačna odluka da se novac vrati.

Hepi end, reći će mnogi.

Ipak, posle tajlandskog slučaja, mnogi klijenti te banke, a i drugih, pitaju se može li se i njima dogoditi da saznaju da je neko njihov novac podigao u zemlji u koju mogu putovati samo u snovima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
prava klijenta banke pronevere Hypo Alpe-Adria banka kartica banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana