Tekst objavljen: 27.06.2013 9:00        


Što je bliži početak špica sezone, to se sve češće na sajtovima agencija mogu videti "last minit" ponude. Međutim, malo ko uspe da uplati ovakav aranžman, jer nema više mesta, termin im ne odgovara, ne žele da idu u taj hotel i polazi se već za nekoliko dana.

Idemo na more: First minut ili last minut

- Teško je dati dobar savet da li da putnik uplati frst ili da čeka "last minit" aranžman - kaže Branka Karadžić iz "Olimpik travela" i dodaje da je rizik dobiti ili gubitka na putniku.

Da bi se jeftino letovalo potrebno je dosta strpljenja i da se brzo reaguje. Jer, za većinu dobrih ponuda nema mnogo mesta i iskoriste ih samo oni koji se odmah odluče da idu na putovanje.

"Last minit" ponude i jesu osmišljene za one koji već znaju šta žele i gde hoće da letuju, pa čim se pojavi mesto koje čekaju - mogu odmah da donesu odluku. Oni koji planiraju da "prenoće" pa onda donesu odluku - obično propuste takvu šansu.

Takođe, problem sa ponudama u poslednjem trenutku jeste što je polazak najčešće u kratkom periodu, pa je idealan samo onima koji mogu da uzmu odmor kad god požele.

Najveća mana "last minit" aranžmana je u tome što nema biranja. Za razliku od "rane uplate", gde turista bira vreme, mesto i način plaćanja, u "poslednjem trenutku" kupuje se ono što je ostalo! Zbog toga će i ovog leta neki naučiti važnu lekciju - da bi tokom zime trebalo da razmišljaju o letovanju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
first minut last minut more letovanje jeftina putovanja putovanja putovanje godišnji odmor odmor turizam turisti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana