Tekst objavljen: 18.03.2013 8:48        


Poreska uprava Srbije u akciji borbe protiv sive ekonomije priprema nagradnu igru "Sačuvaj račun" kojom namerava da podstakne građane da zahtevaju izdavanje fiskalnih računa, što je garancija da će na kupljenu robu ili naplaćenu uslugu biti plaćen porez na dodatu vrednost (PDV), najizdašniji budžetski prihod.

Igra Poreske uprave: Sačuvaj račun, osvoji nagrade

Nagradna igra "Sačuvaj račun" biće organizovana svaka tri meseca, a u njoj će moći da učestvuju građani koji u tom roku prikupe 30 fiskalnih računa.

U Poreskoj upravi obećavaju vredne nagrade za učesnike nagradne igre.

Nedavno je i u Crnoj Gori najavljeno nagrađivanje građana koji poreznicima budu pomagali u boljoj naplati poreza. Komisija Vlade Crne Gore za suzbijanje sive ekonomije traži pravni osnov da se onome ko donese neispravan fiskalni račun obezbedi refundacija računa ili isplata dela novčane kazne koja bude naplaćena od prekršioca.

Direktor Poreske uprave Srbije Ivan Simič omogućio je poreskim obveznicima da mu se direktno obraćaju na mejl direktor@poreskauprava.gov.rs, na koji mogu da prijave uočene nepravilnosti u radu poreske službe ili zatraže njegov savet.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
potrošači Srbija nagradne igre nagrade nagrada PDV poreska uprava fiskalne kase računi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana