Tekst objavljen: 22.01.2013 14:20        


Putovanja uvek sa sobom nose balansiranje između sigurnosti i korisnosti kada je novac u pitanju, tačnije kada je u pitanju način na koji ćete nositi novac sa sobom. Ne treba da bude laka meta lopova, a ujedno treba da vam je na dohvat ruke. Evo nekoliko saveta kako da nosite novac sigurno i elegantno dok putujete.

Kako da nosite novac sigurno i elegantno na putu

Ako putujete u mesto poznato po džeparenju razmislite da u torbu stavite lažni novčanik. Napunite ga malim apoenima, nekim od uzoraka kreditnih kartica, nek izgleda kao pravi i može zaustaviti lopova pre nego što stigne do vašeg pravog novčanika.

Podelite svotu novca koju nosite, kao i kreditne kartice – ne nosite sve sa sobom. Izdvojite sitan novac koji će vam biti pri ruci.

Pojas za novac ili veš koji ima posebne džepove za ovu namenu dobar je izbor ako noćite negde gde ne postoji sigurno mesto da odložite novac. Ipak, ovo nije dobra alternativa za sam novčanik jer dok dođete do novca koji vam je potreban svi će znati gde se nalazi.

Na tržištu danas postoje torbe namenjene onima koji putuju. Nemoguće ih je iseći, kaiševi su ojačani čeličnim kablom, a rajsferšlus je moguće zaključati.

Pre nego što krenete na put obavezno odvojite malo vremena i sredite svoj novčanik. Izvadite sve što vam neće biti potrebno. Ukoliko ste neko ko u novčaniku drži sve i svašta, kada izvadite sve te sitnice moguće je da će određene pregrade biti rastegnute, tako da će sadržaj lakše ispasti iz njih. Razmislite da kupite novčanik koji će vam služiti samo za putovanja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
putovanja putovanje turisti turizam novac sigurno putovanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana