Zvanični kurs Evra za dan 06.12.21. :: 117.5781 rsd
Tekst objavljen: 22.02.2013 9:09        


Oni koji se greju na struju moraće da povedu više računa. Osam sati jeftine noćne tarife koja negde počinje od 22 časa sata, negde od 23, a najčešće od ponoći, kada se i pune TA peći, biće nešto skuplja. Tačnije, umesto četiri biće tri puta jeftinija od dnevne struje.

Ko se greje na struju nek se nada toplom vremenu

Menjaju se i granice zona potrošnje struje. Najjeftinja zelena zona sada važi za mesečnu potrošnju do 350 kilovat sati. Od 350 kilovat sati do 1.600 je plava zona i duplo je skuplja od zelene. Crvena zona je preko 1.600 kilovat sati i četiri puta je skuplja.

Ako se novi predlog usvoji zelena zona bi se zadržala do 350 kilovat sati, dok bi plava trebalo da se smanji na potrošnju do 1.200 kilovat sati, a preko toga bi se ulazilo u crvenu zonu.

Nadležni kažu da će poskupljenje zakačiti samo one koji se greju na struju.

Bilo je krajnje vreme da se tarifni sistem promeni, smatra ministarka energetike Zorana Mihajlović.

- Dakle, oni koji troše malo električne energije bilo što su socijalno ugroženi ili zato što su energetski efikasni, oni plaćaju nižu cenu. Ali oni koji su neracionalni oni moraju da plate mnogo višu cenu nego do sada, pa će razmisliti da li će struju da koriste za grejanje ili će se okrenuti nekoj drugoj energiji ili energetskoj efikasnosti - rekla je Mihajlović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

  1. User image
    0656 22.02.2013 12:35

    Bitange jedne, jadni i siroti narod dobro pamti vaša predizborna obečanja.

  2. User image
    Komunalac 22.02.2013 13:40

    Zato vise ne treba ni da glasamo, jer nam se u svakom slucaju isto 'vata.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
poskupljenje Srbija energetika skupo grejanje grejanje centralno grejanje cena grejanja skupa struja račun za struju potrošnja struje jeftina struja cena struje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana