Tekst objavljen: 10.12.2012 15:50        


Najomiljeniji domaći proizvod po izboru građana iz 17 gradova Srbije je "Moja kravica - Imlek" a proizvođač kompanija Nektar.

"Moja kravica" omiljena u Srbiji, Vegeta u regionu

Ovo je treći put da se dodeljuje priznanje "Moj izbor" u okviru kampanje "Srbija ima kvalitet", koju sprovodi udruženje građana "Moja Srbija" uz podršku Privredne komore Beograda. U glasanju su učestvovala 1.702 građanina koji su popunjavali upitnike u sepremarketima.

Vegeta je najjači regionalni brend na tržištu bivše SFRJ, rezultat je istraživanja PGM (Product Group Manager). U ukupnom poretku, Vegeta je zauzela treće mesto, a ispred nje se nalaze dva globalna brenda – Milka i Koka kola
Priznanja je dobilo još 15 proizvoda u 14 kategorija.

Proizvodi koji su izabrani za najbolje u 14 kategorija su: Moja kravica, mleko i jogurt (Imlek), Zlatiborac, Začin C, Dobro jutro margarin (Dijamant), Knjaz Miloš, Next sokovi, Jelen pivo, Plazma keks, Smoki Štark, Frikom smrznuto voće i povrće, Duel prašak.

U kategoriji obuće, odeće i proizvoda od tekstila isti broj glasova dobile su kompanije "Mona" i "Extreme intimo". U kategoriji kućnih aparata pobednik je Gorenje, a u kategoriji usluga za najboljeg je izglasan MTS Telekom Srbija.

Sekretar udruženja za industriju Privredne komore Beograda Svetozar Krstić je rekao da je cilj priznanja podsticanje domaće proizvodnje i da Srbija može biti poštovana u svetu samo ako radi na jačanju domaćih brendova.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
moja kravica vegeta proizvodi brendovi Srbija region potrošači potrošačka korpa

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana