Tekst objavljen: 21.07.2013 14:07        


Da je Njujork grad šopinga posetilac shvati čim zakorači u prodavnicu "Viktorija sikret". Veš ekskluzivan i ekstravagantan, nema da se kupi u Srbiji, a brushalteri i rafinirani veš koštaju samo pet dolara, pišu Novosti.

Njujork: Sve je jeftinije nego u Beogradu

Na najprestižnijoj kupoholičarskoj aveniji na svetu, na raskrsnici sa 34. ulicom, gde se uzdiže slavni Empajer stejt bilding, dame okupiraju radnju u kojoj australijske "UGSS" čizme koštaju "samo" 100 dolara.

Jeftinije i od Njujorka

Od Njujorka je danas na svetu jeftiniji samo autlet pored Njujorka! Zove se "Vudberi kamon", nalazi se iza nju Xersija, nekih 70 milja od Menhetna, a autobusi iz centralnih hotela voze tamo organizovano - 35 dolara povratna karta. Sam autlet je grad za sebe, ima i crkvu i stanicu policije. Doduše, popa nismo videli, bio je u šopingu.
Trgovci u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu za takve čizme navodno ne fakturišu ispod 250 evra.

"Đusi" trenerku ne možete u Beogradu naći ispod 200 evra, a ovde smo je pronašli za sedamdeset dolara.

Uglavnom, sve je jeftinije nego u Beogradu, ali i ostalim evropskim prestonicama, pa ne čudi da je Njujork odneo primat nad svim svetskim prestonicama kada je šoping u pitanju.

A tvrdnje najmerodavnijih potvrđuje i ovdašnja zvanična statistika, koja kaže - svake godine broj turista u Njujorku raste i to je grana privrede koja nije imala pad od 1991.godine: 2011. preko 51 miliona ljudi u "Velikoj jabuci" je ostavio 33 milijarde evra. Lavovski deo od te svote ostavljen je, u prodavnicama širom grada, za "krpice".

Enigma je (naročito za naše trgovce i privrednike) kako u gradu sa najskupljim kvadratnim metrom radnje na svetu (preko 1.000 dolara kvadrat lokala mesečno) i sa cenama nižim nego bilo gde u svetskim metropoloma, Amerikanci prave profite. Na 12 menhetenskih avenija i više od 90 ulica, ne možete naći oglas na izlogu. Rade svi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
new york Njujork kupovina šoping cene Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana