Tekst objavljen: 20.07.2013 12:00        


Uz više cene, računi za utrošenu struju koje ćemo ubuduće dobijati biće sa drugačijim izgledom, koji će biti isti za celu Srbiju. Ali, neće biti pojednostavljeni. Čak se najavljuje da će, ubuduće, iskazivanje onoga što treba da platimo biti još teže za čitanje.

Ove račune za struju ne bi razumeo ni Nikola Tesla

Prvi naredni račun za jul biće isti za sve potrošače u Srbiji jer će ga na adrese korisnika uputiti novo preduzeće EPS Snadbevanje.

Osim ovih izmena, računi za struju će i dalje biti prilično komplikovani za čitanje jer i pored obrazloženja na poleđini mnogima nije jasno značenje stavki poput obračunske snage, raznih naknada, a ponajmanje metodologija kojom se došlo do konačnog iznosa utrošene električne energije.



U EPS-u objašnjavaju da su sadržaj i forma računa uslovljeni propisima Agencije za energetiku Republike Srbije i da se sve navedene stavke mogu menjati samo izmenom tarifnog sistema ili uredbom Vlade.

- EPS je u račune dodao stavke koje su važne za kupce: popusti, visina starog duga, prethodna uplata i kamata. Stavka „naknada za obnovljive izvore energije“ uvedena je na osnovu donetih uredaba Vlade Srbije. RTV pretplata takođe je odlukom Vlade Srbije deo računa - kažu u ovom javnom preduzeću.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
cena struje potrošnja struje račun za struju struja potrošači prava potrošača zaštita potrošača

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana