Zvanični kurs Evra za dan 27.09.21. :: 117.5738 rsd
Tekst objavljen: 03.10.2012 15:07        


Ovo je poslednja godina bez Pej Pala u Srbiji, posrednika u plaćanju posredstvom Interneta, kazao je državni sekretar u Upravi za digitalnu agendu Stefan Lazarević dodavši da su to najnovije informacije iz ove kompanije.

PejPal sledeće godine dolazi u Srbiju

Lazarević je naveo da prema oceni PejPala ne postoje prepreke za dolazak te kompanije u našu zemlju i da smo deo njenog biznis plana.

On je rekao da smo u grupi sa Makedonijom, Crnom Gorom i još nekim zemljama i kada one budu ispunile sve uslove, PejPal će doći u Srbiju.

Dodao je da do tada treba raditi na eliminaciji problema koju su prepreka za obavljanje elektronske trgovine.

Prema rečima Lazarevića, jedna od najvećih prepreka je nemogućnost funkcionisanja e-faktura, jer iako može da se izda elektronski račun, on se mora voditi u knjigama u papirnom obliku.

Lazarević je kazao da je, takođe, potrebna izmena zakona o računovodstvu i zakona o deviznom poslovanju, kao i usvajanje zakona o platnim uslugama koji će omogućiti "m-pejment" tj. plaćanje mobilnim telefonom.

- Kada se te teškoće uklone i napravi platni sistem prilagođen razvoju e-poslovanja, na privredi će biti da ponudi usluge korsincima, a to će opet podstaći razvoj brzog interneta - zaključio je Lazarević.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Maja 03.10.2012 16:51

    Konačno!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
paypal PejPal internet kupovina online kupovina, šoping, internet

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana