Tekst objavljen: 30.08.2013 12:59        


Malu "životnu pobedu" uz finansijsku dobit ovih dana odneo je Britanac Li Bomon, koji zarađuje na pozivima koji mu stižu od dosadnih "telefonskih trgovaca". Bomonu se smučilo da ga telefonski prodavci zovu svaki drug dan. Prijavio se i uspeo da uvede u svoj stan 0871 broj, čije se pozivanje naplaćuje.

Pobedio trgovce: Kad mu prodaju, oni plaćaju njemu

Broj koji obično iznajmljuju razni telefonski servisi uveo je pored redovne fiksne linije, ali je njega ostavio samo za prijatelje i porodicu.

"Broj na plaćanje" je ubrzo počeo da ostavlja uz svoje podatke u bankama, prodavnicama, raznim anketama i upitnicima, a kako "telefonski trgovci" na taj način dolaze do "žrtava" ubrzo se našao na njihovim listama.

Sada mu svaki poziv neopreznih trgovačkih kompanija donosi 10 penija po minutu. Dosad je zaradio oko 400 funti, a broj mesečnih poziva je smanjio sa 30 na tek desetak.

Inače, jedno istraživanje u Velikoj Britaniji je pokazalao da korisnici koji stave svoje brojeve na liste onih koji ne žele komercijalne pozive na kraju mnogo češće budu meta telefonskih trgovaca.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana