Tekst objavljen: 09.07.2013 12:30        


Naši ljudi su se ovih dana naslušali priča o skupim kreditima i dobro naučili da nikako ne treba da ulaze u minus. Mnogima su manje sume novca ovih dana ipak neophodne i pored plate ili drugog prihoda. Zato se s pravom pitaju kako da postupe.

Poruka bankara: Najpovoljniji kredit na kratak rok

Bankari imaju jasan savet: ukoliko neko mora da se zaduži za manje sume, najbolje je da uzme kredit na kraći rok.

To važi i za gotovinske zajmove, potrošačke i one za refinansiranje. Klijent će za istu sumu novca imati manji trošak nego ako koristi pozajmicu po osnovu tekućeg računa.

Da su regularni zajmovi na kratak rok najpovoljniji za manje sume potvrđuje i Izvršni direktor sektora za poslove sa stanovništvom u Komercijalnoj banci Živojin Savić.

U Kredi agrikol banci takođe smatraju da su kratkoročni krediti za klijente kojima ne trebaju veće sume novca najracionalnije rešenje.

– Potrošački krediti su za banke manje rizični od gotovinskih zajmova – objašnjava član Izvršnog odbora banke zadužen za stanovništvo Svetozar Šijačić. – Kod nas se mogu dobiti s kamatom od 2,99 do deset posto, a na rok do tri godine. Za gotovinske zajmove kamata se kreće od 17 posto naviše.

Član IO Sosijete ženeral banke Miroslav Rebić kaže da rok zaduživanja treba izabarati u skladu s namenom. Za, recimo, letovanje ili školarinu, što je trošak koji mnoge porodice razmatraju ovih dana, realno je uzeti zajam na godinu dana. Klijent se onda naredne godine po potrebi može opet zadužiti za iste svrhe. Za belu tehniku je racionalno podići kredit na pet godina, za automobil do deset.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zaduživanje Srbija kratkoročni krediti kratkoročni kredit kamata kamate banka banke krediti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana