Tekst objavljen: 08.02.2013 12:12        


Posle bankrota Tehnomarketa kupci tehničkih uređaja nekoliko najznačajnijih proizvođača verovatno neće imati problema sa servisiranjem robe koja je u garanciji.

Proizvođači tehnike odgovorni za garancije

Predstavnici firmi Gorenje, Samsung, Virpul i Boš su obavestili potrošače da u njihovim ovlašćenim servisima mogu da dobiju pomoć ukoliko se dogode problemi sa tehnikom u garanciji.

Nameće se i pitanje šta se dešava ukoliko kupac ne može da stupi u kontakt sa proizvođačem (uvoznikom). U Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine kažu da ukoliko ne postoji ni mogućnost obraćanja uvozniku, jer je i on u blokadi, potrošaču preostaje sudska zaštita. – U vezi sa situacijama kada je trgovac nelikvidan, odnosno ako se desi da zaista ode u stečaj, jedina mogućnost koja preostaje potrošaču jeste da se legitimiše kao stečajni poverilac. Ali potrošači znaju koliko takve procedure mogu da budu iscrpljujuće, a pre svega neizvesne, odnosno može doći do situacije da potrošač ne ostvari povraćaj sredstava – navode u ministarstvu.
Ovo će verovatno važiti i za druge marke, ali kako saznajemo ne i za robnu marku „neo”, koja je bila produkt firme "K&K elektroniks" u čijem je sastavu poslovao Tehnomarket i garancija automatski više ne važi jer zvanični servisi nemaju od koga da naplate popravke posle propasti ove bugarske kompanije.

– Za ostale, više poznate, odnosno svetski poznate marke, 90 odsto je jasna situacija, jer sami brendovi (proizvođači) stoje iza prodaje,a samim tim i garantnog roka. I tu može biti izuzetaka, u zavisnosti od poslovnih aranžmana koje je kompanija "K&K elektroniks" imala sa svojim dobavljačima – navode u servisu „BG elektroniks”.

Gorenje

Kupci su mogli u svim radnjama Tehnomarketa da pronađu Gorenje aparate. Mi kao dobavljač apsolutno stojimo iza naše garancije, bez obzira na to u kojoj maloprodaji je potrošač kupio Gorenje aparat.

Svi kupci se mogu obratiti nama ukoliko imaju bilo kakvo pitanje, nedoumicu ili im je potrebna stručna pomoć prilikom korišćenja naših aparata.

Na raspolaganju im je naš kol centar 0700-100-600, kao i servisna mreža širom Srbije, koju mogu da pozovu na broj 0700-100-700. U najkraćem mogućem roku naši ovlašćeni serviseri izlaze na teren i rešavaju reklamaciju.


Samsung

Sve Samsung uređaje pod garancijom, kupci mogu odneti na popravku u ovlašćene servise širom Srbije. Iako postoji bojazan kupaca šta će se desiti sa uređajima kupljenim u radnjama Tehnomarketa koji su još pod garancijom, kupci Samsung uređaja nemaju razloga za brigu. Naše garancije važe za sve uređaje, bez obzira na to u kojoj radnji su kupljeni.

Boš

Sa Tehnomarketom, odnosno firmom „K&K elektroniks”, smo imali dugogodišnju uspešnu saradnju.

Za ostvarivanje prava potrošača na besplatno otklanjanje nesaobraznosti ili kvarova kod „boš” kućnih aparata kupljenih u Tehnomarketu (u roku od dve godine od datuma kupovine), potrošači se mogu direktno obratiti najbližem ovlašćenom servisu sa liste koja je data u dokumentima uz aparat, a može se naći i na našoj internet prezentaciji. Ova prava se ostvaruju uz davanje serviseru na uvid originalnog računa.

Virpul

Želimo da obavestimo sve koji su aparate za domaćinstvo marke „virpul” kupili u radnjama Tehnomarketa, da će svi uređaji pod važećom garancijom biti regularno servisirani u ovlašćenim servisima na teritoriji Srbije.

Kupci u slučaju kvara mogu kontaktirati sa ovlašćenim serviserima navedenim na garantnom listu ili direktno sa kancelarijom Virpula.

Kako Virpul na teritoriji Srbije daje dodatnu godinu garancije pored obavezne dve, što čini ukupno tri godine garancije, molimo kupce da prilikom prijave kvara navedu broj garantnog lista i datum kupovine koji se nalazi na fiskalnom računu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
bela tehnika garancija garancije tehnomarket potrošači prava potrošača zaštita potrošača kupovina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana