Tekst objavljen: 01.09.2013 10:00        


Prema istraživanju, u Francuskoj je godišnji budžet za zabavu i razonodu porastao tri odsto u odnosu na prošlu godinu, dostigavši prosečnu vrednost od 646 evra.

Prosečan Francuz troši 646 evra za razonodu

Nakon pada kupovne moći za 0,9 odsto u 2012, jedan broj Francuza odlučio je da više novca izdvoji za zabavu, navodi se u istraživanju koje je Opinion way vodio na reprezentativnom uzorku od 1.050 punoletnih osoba.

Sve kategorije potvrdile su porast troškova za dokolicu. Tako u domaćinstvima s mesečnim prihodima većim od 3.500 evra, godišnji budžet za zabavu iznosi 1.038 evra u proseku (+10 odsto), a domaćinstva sa primanjima manjim od 1.000 evra, za zabavu u proseku izdvajaju godišnje 370 evra, odnosno 16 odsto više.

Među najčešćim vidovima razonode navodi se internet (72 odsto), a sledi televizija (59 odsto), budući da se, kako objašnjavaju učesnici ankete, upražnjavaju kod kuće.

Od ostalih oblika dokolice, Francuzi ističu kulturne aktivnosti, njih 46 odsto, kao što su posete muzejima, bioskopima, pozorištima, čitanje knjiga, ispred planinarenja i baštovanstva, za šta se opredelilo 37 odsto anketiranih.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana