Tekst objavljen: 16.08.2013 9:30        


Kako bi naveli građane da kupe i ono što im ne treba, trgovci pribegavaju mnogobrojnim trikovima kojima kupce dovode u zabludu da će uštedeti novac.

Sitne varke trgovaca: "Super cene" i nisu baš tako super

Jedna od takvih trgovačkih obmana je i prodaja pakovanja od dva ili više istih artikala po takozvanoj “super ceni“, koja se od cene isto toliko zasebno kupljenih proizvoda razlikuje u dva- tri dinara.

Na sličan način trgovci i proizvođači obmanjuju kupce proizvodima na kojima stoji “20 odsto gratis“, a čija cena nije ista kao na proizvodu bez tih 20 odsto.

Na ovakvim akcijama neretko nema nikakve uštede, ali to potrošač shvati kasno, ili ne shvati uopšte, jer ga privuče sama mogućnost da nešto pazari jeftinije.

- Pored proizvoda koji je na akciji mora da stoji i pređašnja cena da bi potrošači znali kolika im je ušteda. Bombastičnim natpisima “Super cena“, “Veliko sniženje“ i slično trgovci obmanjuju kupce koji pomisle da stvarno plaćaju manje - objašnjava Petar Bogosavljević iz Pokreta potrošača Srbije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
sniženja proizvodi na sniženju popusti kupovina sa popustom zaštita potrošača prava potrošača trgovci potrošači kupovina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana