Tekst objavljen: 18.03.2013 16:50        


Rentiranje skupe i brendirane garderobe, po ugledu na svetske metropole, zaživelo je i u Beogradu. Devojke, ali i mladići, mogu iznajmiti odeću za izlazak ili neku specijalnu priliku po ceni od 1.500 pa sve do 12.000 dinara za luksuzne komade.

Snalaženje u krizi: Iznajmite skupu odeću za sebe

Mušterije mogu da zadrže iznajmljenu haljinu ili odelo onoliko dana na koliko se prethodno potpisali ugovor, a depozit je obavezan.

Odeću rentiraju i estradne zvezde

Rada Marković kaže da nije retkost i da estradne zvezde iznajme haljinu za neku svečanu priliku ili nastup. Kako kaže, često je i iznajmljivanje odeće za potrebe snimanja filma, reklama ili spotova, a dešavalo se da odeću izdaju i firmama za promocije u inostranstvu.
Rada Marković iz butika Par kaže da "iznajmljivanje haljine košta 50 evra. Prethodno se potpisuje ugovor s mušterijom. A ukoliko se desi neko oštećenje na haljini a da to ne možemo da popravimo, mušterija je dužna da je otkupi".

Takođe, u butiku se mogu iznajmiti i odelo, frak ili smoking. Cena iznajmljivanja je od 4.000 do 12.000 dinara.

- Svečana odela iznajmljuju muškarci koji inače ne nose odela i ne žele da im stoje u ormaru. Često ih ubeđujem da im se više isplati da kupe odelo umesto da ga iznajmljuju po tri, četiri puta, ali iz nekog razloga to baš retko čine - kaže Markovićeva.

Svoju zamišljenu toaletu devojke mogu izabrati i putem društvenih mreža. Dobra stvar je što se na jednom mestu nalaze slike na stotinu modela elegantnih haljina, a one se mogu iznajmiti po ceni od 1.500 do 4.000 dinara. U svaku cenu haljine je uračunato i hemijsko čišćenje. Za haljine do 2.000 dinara depozit je 30 evra, a za ostale 50 evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
garderoba kupovina iznajmljivanje kriza Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana