Tekst objavljen: 14.08.2013 14:30        


Građani Srbije se, zbog sve tanjih novčanika, opredeljuju za jeftinije turističke aranžmane i, u većini slučajeva za plaćanje na rate, pa se prognoze turističkih agencija o boljoj ovogodišnjoj sezoni neće ispuniti.

Srbi biraju jeftinija letovanja i plaćaju na rate

Kako je rekao direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Juta, Aleksandar Seničić, zbog krize, prodaja aranžmana ove letnje sezone biće na nivou prošlogodišnje.

Očekivanja turističkih poslenika porasla su početkom godine, kada je zabeležen rast od 20 odsto u prodaji aranžmana. Ali, nakon Sajma turizma u februaru prodaja aranžmana opala.

- U martu je počelo smanjenje prodaje, a u aprilu i maju zabeležen je veliki pad - kaže Seničić.

Razlog je, tvrdi on, ekonomska kriza, što pokazuje podatak da sve više građana letovanje plaća na rate i kupuje jeftinije aranžmane. - Oko 60 do 70 odsto aranžmana je plaćeno na rate - rekao je Seničić.

Prema njegovim rečima, agencije su zbog manje potražnje ove godine snizile cene aražmana za pet do 10 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Potražnja za septembarskih letovanjem je pak dobra, jer su tada jeftiniji aranžmani, i mogu uplatiti i po ceni od 100 evra, dodaje on.

Turisti iz Srbije i ove godine najviše traže letovanje u Grčkoj, sledi Turska, pa Španija, koja je ove godine preuzela treće mesto od Egipta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
jeftina putovanja turisti turizam odmor letovanje more

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana