Tekst objavljen: 21.05.2013 11:11        


Za samo mesec dana od kada je Pejpal zvanično počeo da radi u Srbiji, desetine hiljada građana registrovalo se za ovaj servis. Samo u banci Inteza u proteklih mesec dana više od 8.600 korisnika platnih kartica registrovalo je nalog na Pejpalu i većina je odmah krenula u kupovinu.

Srbi spremni dočekali PejPal: Uveliko se kupuje

Prema podacima Inteze, u prvih mesec dana rada Pejpala, njenim karticama obavljeno je više od 6.400 transakcija, u ukupnom iznosu od 160.000 evra, što znači da klijenti ove banke u proseku troše 19 evra po kupovini.

- Izgleda da su srpski potrošači tražili jednostavan i bezbedan način da kupuju robu, bez deljenja finansijskih podataka. Šabloni ponašanja koje primećujemo kod potrošača iz Srbije su vrlo sofisticirani. Vaši potrošači traže izbor, brendove i najbolje cene u okviru Evropske unije, ali takođe i u Severnoj Americi i Aziji. Takođe tražite velike brendove i robu koju „svi moraju da imaju“ kao i potrošači na ostalim tržištima i tu ne vidimo velike razlike - kaže Demijen Perilat.
- Najviše novca potrošeno je na aukcijskim kupovinama, dok je za plaćanja na Pejpalu najčešće korišćena Viza internet kartica - kažu u Intezi.

Pod uslovom da je i u drugim bankama sličan procenat klijenata zainteresovan za Pejpal kao i u Intezi, to bi značilo da je samo za mesec dana nalog na Pejpalu otvorilo čak 41.000 građana.

Od kada je 9. maja ovaj servis došao u Srbiju, najveća nepoznanica je bila kada će građanima Srbije biti omogućeno primanje uplata, a ne samo plaćanje.

Kako kaže Demijen Perilat, generalni direktor Pejpala za centralnu i istočnu Evropu i Balkan, "trenutno postoje neka ograničenja koja mogu da uspore dalju ekspanziju Pejpala“.

- Moramo da bolje razumemo uslove srpskog zakonodavstva i da vidimo kako možemo da poslujemo u okviru tog regulatornog okvira. Po pitanju trgovačkih računa (primanje novca, odnosno prodaja), kao što smo uvek i govorili, mi preferiramo postupni pristup. Pejpal je posvećen tome da posluje u skladu sa lokalnim regulatornim zahtevima - ističe Perilat.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
PejPal internet kupovina internet trgovina internet prodaja online kupovina online prodaja online trgovina paypal Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana