Raiffeisen banka a.d. dobila nagradu časopisa Euromoney šesti put za redom

Objavljeno: 16.07.2007


Novosti iz banaka izvor: Raiffeisen bank-Beograd

Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) i njegova ćerka firma za srednju i istočnu Evropu Raiffeisen International Bank - Holding AG su dobili nagradu za „Najbolju banku u srednjoj i istočnoj Evropi“, uglednog britanskog finansijskog časopisa Euromoney u Londonu. Istovremeno, Raiffeisen banka a.d. dobila je šesti put za redom nagradu kao „Najbolja banka u Srbiji“.

„Ova nagrada je još jedna potvrda našeg kontinuiranog uspeha u svim ciljnim segmentima poslovanja“, istakao je Oliver Roegl, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke. “Zadržavanje liderske pozicije uprkos oštroj konkurenciji koju diktiraju banke koje su se kasnije uključile na tržište u nameri da osvoje svoj udeo, dokaz je ispravnosti naše poslovne strategije i visokog profesionalizma i posvećenosti menadžmenta i svih zaposlenih”, objasnio je gospodin Roegl.

RZB grupacija je dobila nagradu za najbolju banku u regionu srednje i istočne Evrope već treći put uzastopno. Zbirno, Raiffeisen je dobila regionalnu „Euromoney nagradu za izvrsnost“ četvrti put nakon 1999, 2005. i 2006. godine. Urednici Euromoney-a su bazirali svoje odluke na ekspanziji svih segmenata poslovanja i na vodećoj poziciji u Zajednici Nezavisnih Država. Nakon nagrade The Banker u jesen 2006. godine i Global Finance ovog proleća, Euromoney je treće značajno priznanje međunarodnih medija uzastopno za RZB grupaciju.

„Ovo nagrada još jednom potvrđuje naš strateški pristup, koji ćemo pratiti konzistentno za dobrobit naših klijenata“, istakao je Walter Rothensteiner (Valter Rotenštajner), predsednik RZB-a i predsednik nadzornog odbora Raiffeisen International-a. Herbert Stepic, predsednik Raiffeisen International-a, je dodao: “Mi smo više nego udvostručili broj klijenata na 12,5 miliona u prethodne dve godine. Drago mi je da je Euromoney još jednom vrednovao našu dinamiku rasta.“

Pored banke u okviru grupacije koja posluje u Srbiji, nagrade „Banka godine“ su dobile i Raiffeisen banke koje posluju u Albaniji, Bosni i Hercegovini i Slovačkoj. Raiffeisen Investment AG je izabrana za „Najbolju investicionu banku u Crnoj Gori“.

Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana