Podrška ženama preduzetnicima

Objavljeno: 15.01.2010


Novosti iz banaka izvor: Opportunity Banka-Novi Sad

"Smatramo da je ženama koje su uspele da počnu sopstveni posao ili onima koje to nameravaju da učine, potrebna dodatna podrška i pomoć i mi smo spremni da je pružimo, naravno u skladu sa mogućnostima i politikom banke," izjavio je Vladimir Vukotić, član izvršnog odbora banke odgovoran za poslovni razvoj OBS.

Da bi utvrdila u kojim je oblastima preduzetnicama pomoć najpotrebnija, osim u samom finansiranju i kreditima, OBS je pokrenula anketu o tome koje su im poslovne veštine najpotrebnije, sa namerom da organizuje edukaciju i pomogne im da savladaju veštine upravljanja finansijama, međuljudskim odnosima, da se upoznaju sa procedurama javnih nabavki ili mogućim izvorima poslovnog finansiranja.

Rezultati istraživanja koje je uradila Agencija za mala i srednja preduzeća pokazuju da su u Srbiji žene vlasnice samo svakog petog preduzeća, a u Oportjuniti banci žene čine preko 30 odsto klijenata, navedeno je u saopštenju.

Najavljena aktivnost OBS uklapa se u njihovu dugoročnu strategiju i politiku, za koju je banka koja posluje u Srbiji od mreže Oportjuniti internešenel 2006. dobila nagradu Napredak ka rodnoj jednakosti, koja se dodeljuje za izuzetne rezultate u povećanju broja klijenata - žena i posvećenosti građenju radnog okruženja u kojem su najmanje pola rukovodstva žene.

Mreža Oportjuniti internešenel je na globalnom nivou u toku 2009. ženama isplatila više od 83 odsto kredita.

Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana