Unicredit u antikriznoj akciji Vlade Srbije

Objavljeno: 02.02.2010


Novosti iz banaka izvor: Biznis

UniCredit banka u Srbiji uključila se danas u ovogodišnji program Vlade Srbije za prevazilaženju posledica krize kroz subvencionisane kredite privredi i stanovništvu

Kako se navodi u saopštenju, Unicredit banka će odobravati subvencionisane kredite za likvidnosti, izvoz, obrtna sredstva i investicije preduzeća, kao i potrošačke kredite za građane.

Potrošački krediti sa subvencionisamim kamatama mogu se koristiti za za kupovinu automobila, traktora, građevinskih mašina, kamiona, nameštaja, tepiha, podnih obloga, kućnih aparata, građevinskog materijala i poljoprivredne mehanizacije.

Predsednik Izvršnog odbora Unicredit banke Klaus Priveršek ocenio je da je program subvencionisanog kreditiranja odigrao ključnu ulogu u održavanju poslovanja brojnih preduzeća i obezbedio stanovništvu pristupačne izvore finansiranja.

Priveršek je naveo da će Unicredit banka i u 2010. godini, imajući u vidu važnost tog programa Vlade Srbije, nastaviti da podržava tu inicijativu, kako bi pomogli srpskoj privredi da što pre i što lakše izađe iz krize.Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana