Prima Casa olakšava rešavanje stambenog pitanja

Objavljeno: 03.02.2011


Novosti iz banaka izvor: Banca Intesa

Banca Intesa je kreirala jedinstvene modele stambenih kredita – Prima Casa sa grejs periodom od godinu dana. Klijentima koji kupuju nekretninu koja nije useljiva ili koji se susreću sa problemom nedostatka sredstava za pokrivanje ostalih troškova kredita ili opremanje stana, Banca Intesa nudi stambene kredite bez plaćanja rate tokom prve godine.

Prima Casa modeli stambenih kredita podrazumevaju:
• Stambene kredite osigurane kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita
• Stambene kredite uz subvenciju države
• Stambene kredite za projekte „Intesa gradnja“

Svi modeli stambenih kredita indeksirani su u evrima, odobravaju se sa rokom otplate do 30 godina i grejs periodom od 12 meseci. U zavisnsoti od konkretnog modela kamatna stopa na stambene kredite se kreće od 4,25 odsto plus šestomesečni eurobor. Klijentima je, bez obzira na to za koji model kredita se odluče, jednom godišnje na raspolaganju opcija prevremene otplate do 20 odsto preostalog duga kredita bez naknade. Dodatnu povoljnost predstavlja mogućnost otplate kredita sa još jednim kreditno sposobnim licem u svojstvu sadužnika.

Klijentima koji se odluče za neki od Prima Casa modela stambenih kredita Banca Intesa nudi mogućnost dobijanja gotovinskog kredita u dinarima koji su ovom slučaju na raspolaganju bez depozita i učešća uz efektivnu kamatnu stopu od 15 odsto na godišnjem nivou i bez naknade.

„Vodeća tržišna pozicija Banca Intesa utemeljena je na inovativnom pristupu i uvođenju novih proizvoda i tehnologija na tržištu, kao i kontinuiranom praćenju potreba naših klijenata. U nastojanju da iskoristimo svaku mogućnost za unapređenje, osmišljavamo nove strategije koristeći znanja i iskustva Banca Intesa kao i naše matične Intesa Sanpaolo grupacije, prateći trendove kako na globalnom, tako i lokalnom niovu. Pored ulaganja u razvoj proizvoda Banca Intesa konstantno radi i na dostupnosti i razvoju mreže“, izjavio je Riccrado Parasporo, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa stanovništvom i malim biznisom Banca Intesa.
Na kraju 2010.godine, banka posluje sa 1.4 miliona fizičkih lica koje opslužuje u poslovnoj mreži od ukupno 206 ekspozitura i 7 centra za stambene kredite. Banka ima i najrazvijeniju mrežu POS terminala i bankomata sa predko 19.000 aktivnih POS-ova i 252 bankomata. Banca Intesa je i tokom 2010. godine potvrdila lidersku poziciju u elektronskom bankarstvu i poslovanju sa platnim karticama. Na kraju decembra 2010. godine Banka ima više od million izdatih debitnih i kreditnih kartica.
Ukupni kreditni portfolio, kada je reč o poslovanju sa fizičkim licima, iznosio je 619 miliona evra na kraju 2010. godine. Najveći rast zabeležili su stambeni krediti i gotovinski krediti subvencionisani od strane države. Banca Intesa je tokom 2010. godine odobrila skoro 2200 stambenih kredita ukupne vrednosti preko 72 miliona evra. Fizičkim licima tokom 2010. godine plasirano je preko 74 miliona evra subvencionisanih kredita, od čega su 35 miliona evra bili stambeni krediti sa subvencijom kamatne stope. Krediti malom biznisu dostigl su nivo od 123 miliona evra, dok krediti odobreni poljoprivrednicima iznose 32 miliona evra. Istovremeno, depoziti stanovništva povećani su u odnosu na početak godine i na kraju 2010.godine iznose 1044 miliona evra. U okviru ukupne štednje građana devizna štednja čini 94 odsto ili 983 miliona evra.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana