Veće kamatne stope

Objavljeno: 04.02.2008


Novosti iz banaka izvor: Piraeus bank-Beograd

Piraeus banka AD Beograd povećala je kamatne stope na sve depozite u dinarima i evrima i time omogućila svojim klijentima još atraktivnije uslove za štednju.

Za neoročenu štednju, kamatna stopa na dinarska sredstva po tekućem računu iznosi 3 odsto, odnosno 6 odsto za štednju po viđenju. Kamatna stopa za depozite na deviznom računu kreće se od 2 odsto do 2,40 odsto, odnosno od 2,10 odsto do 2,50 odsto za štednju po viđenju, u zavisnosti od perioda i iznosa oročenja. Kamatna stopa za oročenu štednju u domaćoj valuti je od 6 odsto do 8,50 odsto, zavisno od perioda ročnosti. Dinarski iznosi koji se mogu oročiti nisu limitirani.

Za oročenu štednju u evrima nominalna kamatna stopa je od 3 odsto do 6,70 odsto, a efektivna kamatna stopa je od 3,03 odsto do 6,29 odsto za novčana sredstva oročena na 3 godine.

Za sve štediše koji oroče iznos od najmanje 2.000 evra (ili u dinarskoj protivvrednosti) na šest i više meseci, Piraeus banka je pripremila specijalan poklon – VISA, MasterCard ili DinaCard revolving kreditnu karticu sa limitom od 500 evra.

Pravnim licima Banka nudi mogućnost velikog izbora perioda ročnosti i iznosa oročenja. Efektivna kamatna stopa za devizne depozite kreće se u rasponu od 0,50 odsto do 4,40 odsto, odnosno od 0,50 odsto do 9,50 odsto za dinarske depozite.

Klijentima je omogućena isplata kamate po izboru: mesečno, godišnje ili nakon perioda oročenja. Dinarska sredstva na računu, klijenti mogu oročiti kao deviznu štednju bez plaćanja provizije prilikom konverzije.


Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana