Tekst objavljen: 25.02.2013 12:11        


Preliminarni rezultati za 2012: UNIQA Srbija ostvarila rast premije od 17,09 odsto.

Uniqa: U 2012. godini premija veća za 17,09 odsto

U 2012. godini, UNIQA Srbija (UNIQA neživotno osiguranje i UNIQA životno osiguranje, kumulativno) je sa fakturisanom premijom od 4,475 milijardi dinara ostvarila povećanje premije od 17,09 odsto u odnosu na 2011. godinu, i na taj način dodatno učvrstila peto mesto na srpskom tržištu osiguranja.

Rast je ostvaren u skoro svim vrstama osiguranja, a naročito u osiguranju života +23,41 odsto, dok su neživotna osiguranja porasla za +15,41 odsto.

Ostvareni rezultat pokazuje podršku i poverenje klijenata u UNIQA osiguranje u Srbiji, koje se potvrdilo izuzetnim tržišnim uspehom i dostignućima kompanije tokom poslednjih godina. U proteklih šest godina UNIQA osiguranje je poraslo četiri puta. U velikoj i kvalitetnoj konkurenciji UNIQA se trenutno nalazi među prvih pet najvećih kompanija.

Tokom proteklih šest godina, od dolaska na srpsko tržište, UNIQA osiguranje je postalo jedan od lidera u industriji osiguranja u Srbiji, ostvarujući najveći rast među vodećim kompanijama na tržištu.

UNIQA i dalje najažurnija u isplati šteta od auto-odgovornosti

Prema zvaničnom izveštaju Narodne banke Srbije o pregledu osiguranja i šteta u osiguranju od auto-odgovornosti (objavljen 18.01.2013) u kome je obuhvaćeno 12 kompanija koje su poslovale u protekloj godini, UNIQA osiguranje je na dan 31.12.2012., posmatrajući od početka godine, najbolje osiguranje u ažurnosti rešavanja odštetnih zahteva, kao što je to bio slučaj i u prethodnih pet godina.

I ovom prilikom ističemo da se u samoj napomeni izveštaja Narodne banke Srbije navodi da ažurnost u rešavanju šteta predstavlja osnovni kriterijum za procenu dobrog društva za osiguranje.

Za pet godina koliko posluje u Srbiji, UNIQA se uspešno diferencirala na tržištu kao lider u oblasti brige o klijentima, što pokazuje i ovaj rezultat - prvo mesto u ažurnosti rešavanja šteta u auto-odgovornosti na dan 31.12. 2012 i to petu godinu za redom.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
uniqa

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana