Zvanični kurs Evra za dan 06.12.21. :: 117.5781 rsd
Tekst objavljen: 09.01.2013 15:00        


BNP Paribas je proglašena za Banku 2012. godine od strane Međunarodnog Finansijskog Pregleda (MFP), vodeće finansijske publikacije Tomsona Rojtersa (Thomson Reuters).

BNP Paribas proglašena za Banku 2012. godine

Prema MFP, BNP Paribas je ovo priznanje dobila zahvaljujući mudrim i hrabrim odlukama, značajnim povećanjem kapitala i likvidnosti, kao i smanjenjem rizične aktive banke, istovremeno ostvarujući veliki pomak u realizaciji prve faze nove strategije korporativnog i investicionog bankarstva.

Rezultati su jos impresivniji ako uzmemo u obzir da je banka uspela i u teškim ekonomskim vremenima da smanji zaduženost, poveća kapital, bezbedno pristupi alternativnim izvorima finansiranja i sprovede strateške promene, ne gubeći iz vida svoje osnovno poslovanje.

Žan-Loren Bonafe, Izvršni direktor Grupe, prokomentarisao je: „Veoma smo počastvovani za dobijanje ovako prestižne nagrade. Želeo bih da izrazim svoju zahvalnost MFP što je izabrao baš nas za ovu nagradu, kao i klijentima koji su se odlučili da sarađuju sa nama širom sveta. Njihovo zadovoljstvo je rezultat posvećenosti koju su pokazali svi naši zaposleni.“

Takođe, gospodin Bonafe je istakao da je BNP Paribas trenutno jedna od najbolje kapitalizovanih vodećih svetskih banaka, koja je dosledno profitabilna još od njenog nastanka, „Upravo ovo će nam omogućiti da nastavimo da se razvijamo i obezbedimo najbolju uslugu našim klijentima širom sveta.“

Banka godine je prestižna Tomson Rojters nagrada za izuzetnost koja svoje pobednike bira po sledećim kriterijumima: kako institucije napreduju tokom godine, kako ispunjavaju svoje strateške ciljeve, kako se ponašaju i prilagođavaju trendovima tržišta tokom cele godine, i po sklopljenim poslovima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Findomestic banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana