Tekst objavljen: 13.05.2014 13:19        


Banca Intesa i ove godine odobrava subvencionisane kredite namenjene registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine. Reč je o kratkoročnim i dugoročnim pozajmicama koje se mogu iskoristiti za ulaganja u ratarstvo, stočarstvo, voćarstvo i povrtarstvo.

Intesa: Subvencionisani krediti za agrar i u 2014.

„Banca Intesa tradicionalno podržava programe subvencionisanog kreditiranja agrarnog sektora u skladu sa strateškim opredeljenjem da aktivno doprinosi daljem razvoju ovog izuzetno važnog segmenta domaće privrede i jačanju njegove konkurentnosti. Uz veoma visoko učešće u ranijim programima finansiranja poljoprivrede koji su realizovani u saradnji sa resornim Ministarstvom, Banca Intesa je i pored teških uslova poslovanja u 2013. godini zabeležila značajan rast na polju kreditiranja ovog segmenta, što će u narednom periodu predstavljati odrednicu naše strategije u dugoročnoj podršci agraru.“, rekao je Đorđe Radulović, direktor Odeljenja za upravljanje segmentom klijenata registrovanih poljoprivrednih gazdinstava Banca Intesa.

Krediti sa subvencijom kamatne stope dostupni su svim zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima, zemljoradničkim zadrugama i pravnim licima registrovanim kao poljoprivredna gazdinstva, bez obzira da li su klijenti Banca Intesa ili planiraju da to postanu.

Poljoprivrednicima i poljoprivrednim gazdinstvima pozajmice su na raspolaganju u maksimalnom iznosu do 5 miliona dinara dok se za zemljoradničke zadruge taj iznos kreće do 15 miliona dinara. Rok otplate je do 36 meseci uz mogućnost korišćenja grejs perioda u trajanju od 12 meseci kod pozajmica sa najdužim raspoloživim rokom otplate.

Za subvencionisani kredit za ulaganje u stočarstvo kamatna stopa na godišnjem nivou iznosi 4 odsto, a pozajmice za investicije u ratarstvo, voćarstvo i povrtarstvo Banca Intesa plasira uz kamatu u visini od 6 odsto na godišnjem nivou. Naknada za obradu kreditnog zahteva se naplaćuje jednokratno i iznosi 1,5 od iznosa kredita.

Banca Intesa je u prva četiri meseca 2014. je zabeležila rast u ovom delu poslovanja sa poljoprivrednim proizvođačima za 28 odsto u broju plasiranih zajmova u odnosu na isti period 2013. godine, dok se ukupan portfolio Banke u navedenom segmentu povećao za oko 6 odsto u poređenju sa krajem 2013.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
banca intesa banka intesa

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana