Tekst objavljen: 05.11.2012 12:27        


Povodom nedelje štednje, NLB banka Beograd je za sve štediše pripremila nov proizvod – NLB Slobodnu štednju.

NLB -  oročena, a uvek dostupna štednja

Naime, poznato Vam je da štednja predstavlja deo kulture življenja, a svi smo svedoci da je vreme novac. Zato Vam NLB banka preporučuje da ovo vreme najbolje iskoristite uz oročenu, a uvek dostupnu štednju u eurima do 14 meseci.

Slobodna štednja predstavlja jedinstven koncept oročene štednje na 14 meseci koja je istovremeno klijentu, u slučaju potrebe, u svakom trenutku na raspolaganju.

Posebne prednosti Slobodne štednje su pre svega stimulativna kamatna stopa, a potom I činjenica da klijenti u slučaju potrebe, mogu u bilo kom trenutku da prekinu oročenje uz obračun kamatne stope koja je zagarantovana za protekli period.

Pored specijalnih uslova koji važe za ovaj proizvod, u slučaju prevremenog razoročenja klijent dobija stimulativnu kamatu koja je daleko povoljnija od kamate za štednju po viđenju. Periodi za koje se garantuju kamatne stope su 3, 6, 9 i 12 meseci – što znači, na primer, ako se oročenje prekine u 10 mesecu klijenti dobijaju svoj ulog uvećan kamatnom stopom za 9 meseci, a koja se obračunava počev od dana inicijalnog oročenja do dana prekida ugovorenog roka oročenja.

Kada je reč o stimulativnim kamatnim stopama, to konkretno znači da ukoliko klijent oroči 10.000 eura na 14 meseci, NKS iznosi 5,70%, a EKS 4,83%. U ovom slučaju obračunata bruto kamata je 664,99, a neto kamata sa obračunatim porezom na prihod iznosi 564,24eura. Ukoliko klijent, na primer, oroči sumu od 110.000 eura na 14 meseci NKS iznosi 5,90%, a EKS 4,99%. Obračunata bruto kamata u ovom sličaju je 7.571,57, a neto kamata sa obračunatim porezom iznosi 6.435,83 eura.

Što duže štedite u NLB banci Beograd to Vam se više isplati. Zato s pravom kažemo da je vreme novac.

Za veće iznose oročenja eura po novom štednom proizvodu, NLB banka Beograd pripremila je i dodatne pogodnosti – Visa Classic debit karticu bez naknade i putno zdravstveno osiguranje na period od jedne godine. NLB banka Beograd Vam predlaže da oročite novac dok traje posebna ponuda I iskoristite specijalne uslove I povoljne kamate.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
kamatne stope na štednju kamate na štednju štediše štednja nedelja štednje 2012 Nedelja štednje nlb banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana