Tekst objavljen: 22.09.2014 13:51        


Inicijativa ProCredit banke pod nazivom „Podrška susedima" gde se potrošnja sredstava iz udruženog fonda ProCredit banaka regiona od 600,000eur približava kraju, ne samo kroz doniran novac nego i kroz humanitarnu pomoć u stočnoj hrani, sredstvima za dezinfekciju i ličnu higijenu, ali i u neophodnoj opremi, vozilima, uređajima i građevinskom materijalu za područja pogođena poplavama u proleće 2014.

Procredit: 600.000 EUR pomoći poplavljnim područjima

Naš pristup u takvim situacijama jeste bio i ostao pažljiv, odgovoran i prilagođen situaciji u kojoj se nalazi svaki naš klijent. Da bismo to postigli, u stalnom smo kontaktu sa svim klijentima iz poplavljenih područja i u razgovoru sa njima smo definisali i dalje definišemo način na koji mi kao banka možemo da im pomognemo. Napominjemo da su ProCredit banke regiona osnovale fond od 600.000eur za pomoć poplavljenim područjima. Reč je o inicijativi pod nazivom „Podrška susedima", a u koju su se, osim šest ProCredit banaka u zemljama našeg regiona, uključili i mnogi njihovi zaposleni. ProCredit banke u Srbiji i BiH su u najkraćem roku distribuirale sva prikupljena sredstva građanima u pogođenim područjima i to kroz humanitarnu pomoć u stočnoj hrani, stočnom fondu, sredstvima za dezinfekciju i ličnu higijenu, ali i u neophodnoj opremi, vozilima, uređajima i građevinskom materijalu.

"Sa velikim zadovoljstvom smo u Septembru uručili sanitetsko vozilo Opštoj bolnici Stefan Visoki u Smederevskoj Palanci i Domu Zdravlja Svilajnac, kao i teretno vozilo Crvenom Krstu Beograd, iz fonda ProCredit banke za pomoć poplavljenim područjima, u iskrenoj nadi da smo u određenoj meri olakšali rad i doprineli građanima ova dva grada kao i radnicima Crvenog Krsta u Beogradu. Od proleća od kako su Srbiju zadesile poplave, intenzivno se radilo na raspoređivanju novčanih sredstava iz fonda, u a po osnovu konsultacija sa nadležnim ljudima iz opština poplavljenih područja, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva prosvete, našim klijentima i sa svim institucijama i pojedincima kako bi imali pravu informaciju da doniramo tamo gde je najpotrebnije u svakom momentu."- ističe Ana Milić, direktor sektora nabavke ProCredit banke.

Što se tiče konkretnijih informacija vezano za pomoć oko poplavljenih područja, ProCredit banka u Srbiji je od prvog dana poplava vrlo aktivno učestvovala po pitanju pomoći zajedno sa svim zaposlenima, od angažovanja službenih vozila banke za evakuaciju ugroženih, dostavu hrane, sve do značajnih novčanih donacija, što se sve nastavlja kroz kupovinu sredstava u skladu sa situacijom i potrebama stanovništva. Od ukupnog fonda od 600.000eur, 125.000eur je odmah distribuirano Bosni, a ostatak od 475.000eur je dalje distribuiran u poplavljenim područjima u Srbiji, od čega je namenjeno:

  • 125,000eur je uplaćeno odmah na račun Vlade Srbije
  • 40,000eur je potrošeno na stočnu hranu odnosno kupljeno je 140t stočne hrane i sredstva za higijenu u Srbiji tamo gde je bilo najpotrebnije,
  • 3,000eur za kupovinu mašine za isušivanje vlage u zidovima poplavljenih kuća u Srbiji
  • 60.500eur za potpuno opremljena dva sanitetska vozila namenjena Domu Zdravlja u Opštini Svilajnac i Opštoj bolnici Sveti Stefan Visoki u Smedervskoj Palanci,
  • 80,000eur za stočni fond za Mačvanski, Moravički i Kolubarski okrug,
  • Ostatak uplaćenog iznosa od 166.500eur je iskorišćeno za teretno vozilo koje je dodeljeno prošle nedelje Crvenom Krstu Beograd, kao i za obnovu Osnovne škole "Vladika Nikolaj Velimirović" u Valjevu.
Ovim prenosimo poruku i apel svima da pronađu način i pomognu uvek onome kome je pomoć potrebna, u skladu sa svojim mogućnostima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pomoć ugroženima banka procredit poplave

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana