Tekst objavljen: 11.02.2013 15:15        


Stručna komisija okupljena oko konkursa „Ideja za bolje sutra“ je na sastanku koji je održan 6. februara, odabrala 39 finalista koji će se sa svojim idejama nadmetati u ovom takmičenju koji ima za cilj da doprinese promociji Srbije u regionu i inostranstvu.

Unikredit: 39 finalista - "Ideja za bolje sutra“

Komisija je od ukupno 230 prijava pristiglih na konkurs izabrala 16 preduzeća i 23 pojedinca, odnosno porodice, koje će ići u finalni krug takmičenja, a sa kojima će u naredna dva meseca stručnjaci raditi na izradi biznis planova. Finalisti će se takmičiti za bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 56.000 evra.

Snežana Divac, predsednica Fondacije Ana i Vlade Divac, zadovoljna rezultatima ovog konkursa je izjavila: „Brojka od 230 ideja već sama po sebi predstavlja veliki uspeh. Nije bilo lako izabrati najbolje jer je bilo mnoštvo dobrih ideja. Među finalistima možemo naći socijalna preduzeća, različite forme udruženja, mlade, porodična gazdinstva, pripadnike etničkih manjina, izbegla i interno raseljena lica, kao i mnoge druge. Ideje se u velikoj meri razlikuju. Među njima ima onih koje se odnose na prehrambene proizvode ili odevne predmete, ali i ideja u vezi sa razvojem etno turizma, sektora informacionih tehnologija, a primećeno je da je i svest o neophodnosti zaštite životne sredine na zavidnom nivou.“

Konkurs „Ideja za bolje sutra“ koji ima za cilj da pomogne ekonomsku održivost pripadnika ugroženih kategorija društva, organizuju Fondacija Ana i Vlade Divac, UniCredit fondacija i UniCredit Banka.

Nakon odluke komisije o finalistima, koju pored organizatora čine i predstavnici Turističke organizacije Srbije i Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije, nastupa druga faza konkursa koja će trajati oko dva meseca.

U toj fazi će stručnjaci sa odabranim finalistima raditi na izradi biznis planova, da bi na kraju bila odabrana dva preduzeća koja će dobiti po 15.000 evra, odnosno četiri porodice ili pojedinca koji će dobiti po 5.000 evra za pokretanje ili proširenje svojih poslova. U proces izbora biće uključeni i zaposleni UniCredit Banke na osnovu čijeg glasanja će biti alocirano 6.000 evra za najbolje biznis planove.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
UniCredit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana