Tekst objavljen: 19.04.2022 12:40        


DSK banka, najveća finansijska institucija u Bugarskoj, najavila je partnerstvo sa kompanijom Backbase, vodećim provajderom platformi za angažovano bankarstvo. Ova renomirana softverska kompanija će blisko sarađivati sa DSK bankom kako bi ubrzala njenu digitalnu transformaciju i modernizovala njen model poslovanja, kroz reizgradnju digitalnih rešenja u čijem fokusu se sada nalaze klijenti

Backbase ubrzava digitalnu transformaciju DSK banke, članice OTP grupe


DSK banka će usvojiti Backbase Engagement Banking Platform utemeljenu na Microsoft Azure, kao i Backbase Digital Banking i Digital Sales rešenja, kako bi klijentima u segmentu stanovništva omogućila neometane samouslužne i digitalne mogućnosti priključivanja.

Kao članica OTP Grupe (OTP), mađarske bankarske grupe koja pruža usluge širom Centralne i Istočne Evrope, DSK banka će koristiti glavni šablon razvijen u SKB banci iz Slovenije, koja je takođe članica OTP Grupe i istovremeno prvi klijent kompanije Backbase u okviru Grupe. Ovo će obezbediti brže puštanje u rad novih digitalnih rešenja, kao i niže troškove vlasništva nad tehnologijom, zahvaljujući ekonomiji obima i platformskom pristupu.

Najnovija transformacija od napred ka pozadi” je u skladu sa strategijom DSK banke koja naglasak stavlja na mobilni domen kako bi svojim klijentima iz segmenta stanovništva i malih preduzeća ponudila prepoznatljivo, sveobuhvatno “end-to-end” digitalno iskustvo. Od privlačenja klijenta, do usluživanja klijenata i dodeljivanja bankarskih proizvoda, rešenje će pokrivati ceo životni ciklus klijenta, kako bi na taj način bile podstaknute lojalnost i angažovanost korisnika. Backbase Engagement Banking Platform će zaposlenima u banci takođe omogućiti detaljan uvid u potpune informacije o klijentima, što će unaprediti saznanja o njihovim specifičnim potrebama.


Ciljevi ovog partnerstva su skraćenje vremena potrebnog za obradu, povećanje stepena zadovoljstva korisnika, kao i povećanje broja transakcija obavljenih putem digitalnih kanala, umesto onih obavljenih u filijalama.

„DSK banka je odlučila da se otisne u digitalnu transformaciju koja istovremeno podjednako stavlja akcenat i na „digitalno” i na „transformaciju”. Želja nam je da iskoristimo promene u očekivanjima korisnika kako bismo rekonfigurisali svoje proizvode i procese na bazi njihovih potreba, bez obzira na kanale komunikacije koje preferiraju. Verujemo da će nam Backbase Engagement Platform omogućiti da klijentima pružimo podjednako sjajno iskustvo korišćenja, bez obzira na to da li sa nama komuniciraju u filijalama ili putem naše mobilne ili desktop aplikacije”, izjavio je Tamaš Hak-Kovač, direktor DSK banke.

Banke obično moraju da održavaju desetine zastarelih aplikacija kako bi klijentima omogućile pristup različitim uslugama putem velikog broja kanala (u filijalama, putem telefona, interneta ili mobilnih aplikacija). Backbase Engagement Banking Platform dopunjava osnovne sisteme sveobuhvatnim angažujućim slojem, koji je prilagođen korisnicima i njihovim potrebama. Ovo bankarsko iskustvo čini personalizovanim, besprekorno jednostavnim i lakim za navigaciju, pružajući iskustva po meri korisnika za čitav niz bankarskih usluga koje podržavaju ceo životni ciklus klijenta.

„Backbase pomaže finansijskim institucijama da idu korak dalje u odnosu na tradicionalno bankarstvo i približe se potpunom angažovanju korisnika”, izjavio je Matthijs Eijpe, regionalni potpredsednik kompanije Backbase za region Evrope, Bliskog istoka i Afrike. „Oduševljeni smo što nas je DSK banka izabrala da joj budemo partner na njenom ‘klijent pre svega’ digitalnom putu i što ćemo biti u mogućnosti da ovoj banci pomognemo da zadrži vrhunski status, kako sada, tako i u budućnosti, kroz pružanje vrhunskih bankarskih usluga koje klijenti danas očekuju.“

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
backbase DSK banka pr sadržaj banke digitalizacija otp grupa Bugarska

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana