Tekst objavljen: 03.11.2021 14:55        


Air Srbija obavila 1.100 povratnih čarter letova tokom letnje sezone

Da li znate gde su srpski turisti najčešće leteli prethodnog leta?

Air Srbija je tokom letnje sezone, od sredine aprila do kraja oktobra, obavila ukupno 1.100 povratnih čarter letova na kojima je prevezla više od 140.000 putnika do poznatih letovališta u Turskoj, Egiptu i Grčkoj, kao i drugih destinacija širom sveta.

Turska je predstavljala najpopularnije odredište ka kojem je realizovana gotovo polovina od ukupnog broja obavljenih čarter letova. Usled pojačane tražnje i činjenice da Turska i Egipat nisu uvodili ograničenja u putovanjima za državljane Srbije, Er Srbija je tokom letnje sezone u više navrata povećavala frekvenciju ka Antaliji i Hurgadi, pa je do ovih destinacija obavljen i najveći broj letova.

Letovi za Antaliju, Bodrum i Hurgadu obavljali su se tokom cele sezone, dok su ostale destinacije u Turskoj, Egiptu i Grčkoj bile aktuelne u letnjim mesecima. Ove godine ponovo je uspostavljen čarter saobraćaj ka grčkim ostrvima, pa su turisti posle pauze od gotovo dve godine mogli da lete do popularnih destinacija, kao što su Rodos, Krit, Skijatos, Krf, Kefalonija i Zakintos.

„Raduje nas što se, uprkos otežanim uslovima usled pandemije COVID-19, možemo pohvaliti uspešnom letnjom sezonom. Primećujemo da čarter letovi više nemaju strogu sezonalnost, koja ih je ranije odlikovala. Iako je pik sezone i dalje tokom juna, jula, avgusta i sredine septembra, poslednjih nekoliko godina beležimo rast čarter saobraćaja i tokom aprila, maja, oktobra i novembra. U saradnji sa našim partnerima, turističkim agencijama, uposlili smo sve raspoložive resurse kako bi što veći broj putnika sigurno i komforno stigao do željenih destinacija za zasluženi odmor. Takođe, veoma smo ponosni na činjenicu da smo u piku sezone uspeli da realizujemo i značajan broj neturističkih čarter letova,“ izjavio je Boško Rupić, viši menadžer prodaje u Er Srbiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Er Srbija nastavlja sa čarter saobraćajem za Hurgadu i tokom novembra, a u planu je i novogodišnja ponuda letova u saradnji sa turističkim agencijama. Tokom jeseni aktuelni su i drugi tipovi čarter letova, poput onih za sportske klubove ili korporativne klijente.

Više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio-prevoznika možete pronaći na stranici Medija centra Er Srbije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
turističke destinacije pr sadržaj air srbija Air Serbia destinacije čarter letovi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana