Tekst objavljen: 20.05.2020 14:55        


Direktna Banka ad Kragujevac je sa Ministarstvom finansija Republike Srbije i Narodnom bankom Srbije potpisala Ugovor o garanciji Republike Srbije za kreditiranje privrede sa ciljem ublažavanja negativnih posledica pandemije

Direktna Banka odobrava kredite za privredu u saradnji sa Ministarstvom finansija i NBS

Krediti za finansiranje tekuće likvidnosti i nabavku obrtnih sredstava su namenjeni domaćim pravnim licima i preduzetnicima, kao i privrednim gazdinstvima koja su registrovana u Agenciji za privredne registre i koja su klasifikovana kao preduzetnik, mikro, malo ili srednje privredno društvo.

Direktna Banka odobrava ove dinarske kredite sa kamatnom stopom koju čini vrednost jedomesečnog Belibora + 2,50 odsto, odnosno vrednost tromesečnog Euribora + 3,00 odsto kada je reč o kreditima sa valutnom klauzulom. Krediti se plasiraju na period do 36 meseci, uz obavezan grejs period od 9 do 12 meseci. Maksimalni iznos kredita može biti do 25 odsto prihoda privrednog društva iz 2019. godine ili tri miliona evra.

Zahtev za ovu vrstu kreditiranja mogu da podnesu klijenti kojima je potreban novi kredit ili koji žele da zanove kredit koji imaju u Direktnoj Banci, i to do kraja tekuće godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

„Krediti iz programa ekonomskih mera Vlade Srbije predstavljaju snažan oslonac i pružaju podršku ekonomskoj stabilnosti privrednih društava. Stvaranje uslova da se zadrži obim privrednih aktivnosti neophodan za očuvanje društvenog proizvoda, zauzima najviše mesto na listi prioriteta Direktne Banke. Društveno odgovorna, usmerena ka prosperitetu srpske ekonomije, Direktna Banka je angažovala sve svoje resurse u funkciji očuvanja i oporavka domaće privrede“ – zaključio je Dimitar Komlenović, direktor Sektora prodaje i sredstava.

Direktna Banka je već započela sa prijemom i obradom zahteva za kredite iz ovog programa.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dimitar komlenović pr sadržaj direktna banka krediti privredi nbs ministarstvo finansija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana