Tekst objavljen: 30.03.2020 13:10        


Direktna Banka je korisnicima svoje mobilne aplikacije omogućila novu funkcionalnost - instant plaćanje putem IPS QR koda

Direktna Banka uvela instant plaćanje IPS QR kodom

Nova usluga bezgotovinskog plaćanja korisnicima pruža mogućnost da uz pomoć mobilnog telefona, na bezbedan, brz i jednostavan način izvrše plaćanja u domaćem platnom prometu u roku od samo par sekundi, u bilo koje vreme, bez provizije.

Korisnici m-banking aplikacije Direktne Banke imaju mogućnost izbora dve opcije instant plaćanja na prodajnom mestu. Opcijom IPS pokaži korisnik u mobilnoj aplikaciji generiše jednokratni IPS QR kod za plaćanje, koji trgovac skenira, npr. putem čitača povezanog sa kasom. IPS skeniraj je opcija kada korisnik kamerom telefona skenira IPS QR kod trgovca, koji je prikazan na odgovarajućem uređaju. Na ovaj način, korisnici su mogućnosti da u nekoliko sekundi, po unosu PIN koda mobilne aplikacije za verifikaciju plaćanja, veoma jednostavno izvrše kupovinu robe i usluga. Trgovcu se novac od prodaje prenosi na račun u svega nekoliko sekundi i odmah mu je na raspolaganju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Upotrebom funkcije IPS skeniraj korisnik ima mogućnost da plati račun koji sadrži IPS QR kod, a koji se nalazi na računima EPS-a, Infostana, Informatike, Telekoma, Telenora i drugih izdavalaca računa.

Uz sve navedene prednosti, opcija plaćanja IPS QR kodom je još jedan način da se izbegne kontakt sa gotovinom i odgovorno pristupi preporukama nadležnih organa u cilju bezbednosti.

Više informacija o instant plaćanju putem IPS QR koda korisnici mogu da potraže na internet stranici Banke: www.direktnabanka.rs.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Plaćanje IPS QR kodom pr sadržaj direktna banka plaćanje QR kodom IPS QR kod

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana