Tekst objavljen: 12.11.2019 10:10        


Imate određenu sumu novca na raspolaganju? Šta uraditi sa njom?

Koje su sve prednosti oročene štednje?

Možda možete da se odlučite za investiranje u nekretnine, novi biznis ili za berzu, ali postoji jedna mnogo sigurnija opcija od svih navedenih. Možete da počnete da štedite. Još preciznije – da započnete oročenu štednju. Jer upravo ovaj vid štednje vam omogućava sigurnost novca i predvidljivu zaradu.

Sada se verovatno pitate - koje su sve prednosti oročene štednje?

Oročenja štednja je oblik investicije. Novac je deponovan na sigurno i zaštićen je od inflacije.

Ova vrsta štednje omogućava i zaradu. Na depozit dobijate određenu fiksnu ili promenjivu kamatu, uz napomenu da ova druga zavisi od stanja na tržištu.

Oročena štednja je zaista jednostavna. Klijent samo treba da odabere koji oblik oročene štednje najviše odgovara njegovoj trenutnoj životnoj situaciji. Ovde treba obratiti pažnju na dužinu trajanja oročenja i mogućnosti raspolaganja sredstvima u roku oročenja. Kada donese odluku, treba samo da potpiše ugovor i to je – to. Sam depozit je zakonski zaštićen, tako da osoba koja ulaže novac ima brigu manje.

Klasičnom štednjom korisnik jednokratno oroči sumu novca, pri čemu se kamate isplaćuju po isteku ugovorenog roka.

Ukoliko pogledate kakva je ponuda za oročenu štednju u Sberbanci, videćete da postoje mnoge pogodnosti, naročito kada je reč o izboru valuta, tu si i fiksne kamatne stope, a još bolja vest je da nema naknada za održavanje i vođenje računa!

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

I, pre nego što odete do banke, razmotrite još dve stvari koje vam mogu pomoći da se odlučite kakvu štednju želite. Dužim periodom oročenja stičete i veću kamatu. Ali, razmislite i o tome koliko dugo vam novac koji stavljate na štednju neće biti neophodan.

Primera radi, ako novac koji trenutno imate rešite da uložite u fakultetsko obrazovanje vašeg deteta, koje treba da počne tek kroz nekoliko godina, onda je najbolje da se odlučute na štednju u maksimalnom trajanju u Sberbanci – to jest, do trenutka kada vaši najmlađi treba da upišu fakultet.

Dakle, još jednom pročitajte ovaj tekst i zapamtite – sa oročenom štednjom nema rizika, već samo možete da profitirate.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Sberbanka oročena štednja štednja novca pr sadržaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana