Tekst objavljen: 01.12.2021 14:15        


U čast 100 godina postojanja i neprekidnog rada Banke Poštanska štedionica, u PTT muzeju svečano je promovisana prigodna poštanska marka

Poštanska marka u čast prvih 100 godina Banke Poštanska štedionica


Banka Poštanska štedionica osnovana je 30. novembra 1921. godine, Zakonom o poštansko-štednom, čekovnom i virmanskom prometu kao Poštanska štedionica Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca. Sledeći izreku „nemoj samo da ideš kroz život, već rasti kroz život“, Banka je tokom 100 godina kontinuiranog rada, izrasla u jaku, sigurnu i stabilnu banku, sa 206 ekspozitura ravnomerno raspoređenih širom Republike Srbije, a svoje poslovanje sada širi i u region.

Bojan Kekić, predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica istakao je da malo finansijskih institucija na ovim prostorima može da se pohvali vekom uzajamne lojalnosti, poverenja i poštovanja sa klijentima, državom i narodom i koja s ponosom i pravom može da kaže: Najduže se znamo!

„Jednako smo ponosni na svoju tradiciju, kao i stalnu modernizaciju i inovacije koje su nezaobilazne na našem putu rasta. Da bismo bili još bliže vama, kao što glasi jedan od slogana po kojem smo prepoznatljivi, u prethodnih pet godina proširili smo paletu proizvoda i poslovnu mrežu po celoj zemlji. I celu ovu jubilarnu godinu proslavljamo radno. U julu smo preuzeli MTS banku, a u oktobru potpisali ugovor o akviziciji Komercijalne banke Banjaluka i izašli u region“, podsetio je Kekić i dodao:

„Kaže se da je banka mesto u kojem ostaviš kišobran kada je lepo vreme, i pokupiš ga kada pada kiša. Ova banka je već 100 godina taj kišobran, koji postoji kao zaštita pod koju ljudi mogu mirno da se sklone. To je kišobran za penzionere, zaposlene, privredu. Tu smo, pogotovo danas, i da bismo ulagali, uvećavali kapital, učestvovali u najvažnijim državnim projektima, kao finansijska magistrala po kojoj se brže i sigurnije ide napred. Ova markica nije samo ukras, lep i svečan, izdat povodom naše stogodišnjice. Ona je, istovremeno, i garant, potpis na sigurnu i dobru budućnost i pečat, državni, kao dokaz da je sutrašnjica svakog našeg korisnika na dobrom mestu i u sigurnim rukama“.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Zoran Đorđević, direktor Pošte Srbije istakao je:

„Posebna nam je čast da predstavimo marku koja slavi jubilej Banke Poštanska štedionica, ali i zajedničke korene i vrednosti kojima ostajemo posvećeni – odgovorno, sigurno i stabilno poslovanje, prepoznat državni interes i razvoj novih savremenih usluga i brige o klijentima. Takođe, istakao bih zadovoljstvo dugogodišnjom intenzivnom poslovnom saradnjom. Spremni smo da produbimo veze novim projektima i pogodnostima, ponudićemo nove digitalne usluge, kao što je plaćanje računa na kućnim adresama, vodeći računa posebno o najstarijim korisnicima”.

Prigodno filatelističko izdanje „100 godina od osnivanja Banke Poštanska štedionica a.d, Beograd”, koje je priredila Pošta Srbije, sadrži poštansku marku nominalne vrednosti 30 dinara, štampanu u šalterskim tabacima od deset maraka, koverat prvog dana FDC i prigodan žig.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
poštanska marka banka poštanska štedionica pr sadržaj pošta srbije bojan kekić zoran đorđević

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana