Tekst objavljen: 04.06.2013 16:36        


U okviru procesa rekapitalizacije grčkog bankarskog sistema, Alpha Bank S.A. je uspešno završila povećanje kapitala u iznosu od 457,1 miliona evra, uplacenih od strane privatnih investitora.

Alpha Bank zadržava privatni karakter

Tako je Alpha Bank prva među grčkim bankama uspešno ispunila zakonom predviđen zahtev o minimalnom učešću privatnog sektora, prikupivši od privatnih investitora više od 10% ukupnog iznosa rekapitalizacije. Nakon upisa novih akcija i povećanja nenovčanog akcijskog kapitala od strane Grčkog fonda za finansijsku stabilnost (Hellenic Financial Stability Fund – HFSF), i okončanja svih relevatntnih aktivnosti, procenat uspešnosti povećanja akcijskog kapitala biće 100%, a ukupan iznos povećanog kapitala će biti 4,571 milijarde evra.

Predsednik Upravnog odbora Banke g. Yannis S. Costopoulos je izjavio: „Izuzetno nam je drago što smo prva grčka banka koja je uspešno okončala proces učešća privatnog sektora u okviru rekapitalizacije grčkog bankarskog sistema . Rekapitalizacija Alpha Bank-e je glas poverenja za perspektivu grčkog bankarskog sistema i celokupne grčke ekonomije i utire put za povratak države na međunarodna tržišta. Ovaj uspeh je utoliko veći zbog činjenice da su, u ovom presudnom trenutku za Grčku, emisija prava i privatni plasman privukli značajno interesovanje od strane međunarodnih investitora koji su realizovali dodatno ulaganje, kroz povećanje kapitala. Završetkom ove transakcije, Alpha Bank zadržava svoj privatni karakter i dosledna je svojoj strategiji da ostane referentna tačka grčkog bankarskog sektora.“

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Alpha bank

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana