Tekst objavljen: 27.02.2022 12:00        


Johan Lundgren je izvršni direktor niskotarifne avio kompanije EasyJet od 2017.godine. Svoju karijeru u travel industriji gradio je u različitim kompanijama u Skandinaviji i Velikoj Britaniji

Direktor EasyJet-a savetuje kako i kada doneti teške odluke


Lundgren za BBC segment ‘CEO Secrets’ savetuje menadžere i direktore kako da donesu odluke i kojih se principa pri tome treba držati.

On kaže da ako ste u situaciji da morate da donesete teške odluke ili obavite teške razgovore, da to uradite odmah ujutru.

“Nivo energije kod ljudi u jutarnjim časovima veći je nego u bilo kom drugom delu dana. Po mogućstvu donesite odluku posle dobro prospavane noći. Bitno je i da prethodnog dana niste –‘odradili’ 12,13 sati u kancelariji”, kaže Lundgren.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Lundgren savetuje: Razmišljajte kao novinar

Direktor EasyJet-a smatra da je bitno i kako gledate na probleme, i smatra da je najbolje prilaz tome onaj koji dovodi do rešenja.

“Da biste došli do nabolje odluke morate da razmišljate i malo kao novinar. Znači da nemate samo jedan izvor informacija pri donošenju odluke, već više njih. To ne znači da ćete time samo potvrditi mišljenje o nečemu, već da budete otvoreni za sve opcije kako biste bolje razumeli koje su posledice odluke koju ćete doneti”, zaključuje Lundgren za BBC.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
johan lundgren biznis saveti easyjet bbc

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana