Tekst objavljen: 09.08.2012 15:03        


Imate automobil koji želite da prodate? Pre nego što pošaljete oglas novinama, ili krenete sa oglašavanjem svog automobila na internetu bilo da su to sajtovi za prodaju polovnih autombila ili Facebook, ispratite nekoliko saveta koji će vam pomoći da bolje prodate svoj auto.

Prodajete automobil? Evo šta treba znati

Prvi utisak je najvažniji. Kako god to prazno zvučalo i kakav god da vam je automobil, ako se kupcu ne dopadne auto na prvi pogled, teško da će gledati tehničke detalje.

Auto mora da bude čist. Zapušteni blatobrani, zamrljano staklo, fleke, prljavština neće zadržati ni jednog kupca. Naprotiv ubediće ga da ste aljkavi prema automobilu i neće pristati na traženu cenu.

Auto mora da bude tehnički ispravan i to je najbolji način za postizanje najbolje cene. Novi vlasnik mora da bude siguran da u auto koji preuzima od vas neće morati puno da ulaže. Ako ste zapustili auto i mnogo toga mora da se menja, znajte da će to dodatno spustiti cenu auta koji prodajete. Takođe, ukoliko se desi da auto ima više problema od onih koje ste rekli kupcu, lako se može desiti da traži od vas da to popravite ili da vam traži povraćaj dela novca.

Limarija mora da bude solidna. Kupci ne vole udarane automobile i gledaće da ih izbegnu. Ako je to baš slučaj sa vašim automobilom onda se potrudite da tu limariju dobro uglačate pre nego što ponudite auto na prodaju. Ukoliko su znaci da je auto udaran vidljivi, to će mnogo smanjiti cenu automobila.

Održavajte enterijer. Kupci vole da vide da je enterijer očuvan i da nema fleka na sedištima. Ukoliko ste dobro očuvali enterijer auta, to će za kupca biti znak da ste brinuli o autu, a to po pravilu znači da će za takav auto uvek platiti više.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Richard 11.09.2012 3:02

    Always a good job right here. Keep rlonlig on through.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
eksterijer auta enterijer auta prodaja auta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana