Tekst objavljen: 14.06.2022 16:25        


Letnja sezona počinje, a to znači veliki broj putnika na Beogradskom aerodromu koji putuju ili redovnim linijama ili čarter letovima ka letnjim destinacijama

Saveti za putovanje sa "Tesle" u letnjoj sezoni


U očekivanju značajnog povećanja broja putnika u narednim nedeljama, ali i sa radovima na terminalu Beogradski aerodrom Nikola Tesla dao je putnicima nekoliko saveta kako da se smanje gužve i izbegnu neprijatnosti poput kašnjenja na let.

– Proverite uslove putovanja

Pre polaska na aerodrom, još jednom proverite uslove za putovanje do i sa vašeg odredišta i uverite se da je vaša dokumentacija ispravna i spremna za registraciju na let.

– Dođite na vreme

Proverite kod odabrane avio-kompanije najnovije informacije o vašem letu i dođite na aerodrom u vreme koje vam preporuče. Pored toga, uzmite u obzir itekuće radove na modernizaciji, rekonstrukciji i proširenju prilaznih puteva, parkinga i zgrade terminala.

– Koristite dostupne parkinge

Za duži boravak na aerodromu savetujemo da koristite Tesla parking, sa koga se za sedam minuta besplatnim autobuskim prevozom stiže do terminala, a prva tri sata parkiranja su besplatna. Dostupan je i parking P7 koji se nalazi preko puta Robno-carinskog magacina dok je za kraća zadržavanja na raspolaganju garaža u neposrednoj blizini terminala.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


– Neka Vam neophodna putna dokumenta budu pri ruci

Svoje avionske karte i karte za ukrcavanje na let, putno osiguranje, vozačku dozvolu, novac i kreditne kartice čuvajte na bezbednom mestu, ali neka vam budu lako dostupni. Takođe, ponesite punjač za svoj mobilni telefon, a informacije o letu pri ruci.

– Pripremite se zabezbednosnu kontrolui odvojite tečnosti iz prtljaga

Pre nego što dođete do obezbeđenja, savetujemo da izdvojite predmete poput kaiša, sata, ključeva, novčanika i jakne. Tečnosti, aerosole i kozmetiku do 100 ml spakujte odvojeno u plastičnu providnu kesu sa patent zatvaračem sa maksimalno ukupno 1 L po putniku, i izdvojite ih iz ručnog prtljaga. Električni uređaji poput pametnih telefona i laptopa mogu ostati u ručnom prtljagu tokom bezbednosne provere.

Sa ANT obaveštavaju da su usled tekućih radova ispred i unutar terminala, jasno obeležene privremene izmene u tokovima saobraćaja i putnika. Novi parking „Tesla“ na putu prema Surčinu ima kapacitet od 800 parking mesta, besplatan autobuski prevoz do/od terminala, a prva tri sata parkiranja su besplatna.

Novoizgrađeni deo terminala sa otvorenim čekaonicama i pokretnim trakama za brže kretanje putnika značajno je unapredio komfor i efikasnost aerodroma ujedno omogućivši razdvajanje dolazećih i odlazećih putnika.

Nova centralizovana zona za bezbednosni pregled kreirana ispred pasoške kontrole ima 10 linija za pregled putnika i prtljaga i najsavremeniju tehnologiju koja omogućava da električni uređaji ostanu u ručnom prtljagu tokom pregleda, što ubrzava proces i štedi vreme, saopštavaju iz Aerodroma Nikola Tesla.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
2022 aerodrom nikola tesla saveti putovanje let avionom

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana