Tekst objavljen: 01.01.2016 12:09        


Stalno slušate sledeće: „Radi pametno a ne vredno“. U isto vreme, biti vredan radnik je poželjna crta. Ipak, ponekad previše vrednog rada može dovesti do iscrpljenosti. Umesto toga, trebalo bi da potražite načine koji će vam doneti u isto vreme odrađen posao i kvalitativno i kvantitativno, a da pri tom sebe ne uništite. Evo nekoliko saveta.

Sedam saveta za izbegavanje neuspeha

1. Uzimajte više pauza
Ovo može delovati kontraproduktivno, ali dozvoljavanjem sebi nekoliko manjih pauza u toku obilnog posla, ostaćete fokusirani i obnovićete energiju i koncentraciju.

2. Napravite listu obaveza
Ovo ne samo da će vas rasteretiti, već takođe nećete zaboraviti da odradite iste. Pokušajte da spisak napišete noć ranije. Na taj način, moći ćete da odredite koliko vam je potrebno da obavite sve, što vam može pomoći da rasporedite dan. Takođe, tako ćete odmoriti vaš um. Nećete biti opsesivni u vezi sa mogućnosti da ste neki zadatak zaboravili da uradite kada pokušavate uveče da utonete u san.

3. Napravite listu ne-obaveza
Ovo vam može delovati čudno, ali vam može pomoći da završite obaveze. Uključite u spisak stvari kao što su „Nema igranja igrica“, ili „Nema telefonskih poziva“. Možete svakog dana da napišete nov spisak stvari koje ne treba da radite, kao dodatak spisku stvari koje želite da završite. Ova vežba vam može pomoći da ostanete usmereni ka važnim zadacima u datom danu i time nećete gubiti vreme.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

4. Držite papir i olovku blizu ruke
Za preduzetnike, postoje mnoge odgovornosti uz koje idu i određene stvari koje treba zapamtiti. Umesto da pokušavate da sve to pamtite, prosto ih napišite. Zapišite imena, brojeve telefona, datume, rokove i poslove koje treba da obavite. Bićete zadivljeni koliko efikasni možete da budete kada se oslanjate na zapisane informacije.

5. Prepustite deo posla
Ovo može da bude teško za ljude koji pokreću svoj posao iz snova. To je vaše čedo koje volite i želite da sve bude savršeno. Ali vi niste super heroj i postoje drugi koji podjednako kao vi žele da vaš posao bude uspešan. Ključ je da budete okruženi zaposlenima koji imaju istu viziju za vaš posao kao vi. Onda ćete lakše da prenesete važne dužnosti na druge ljude.

6. Nemojte se previše zatrpavati obavezama
Kada pišete vaš spisak obaveza i ne-obaveza pokušajte da date sebi malo više vremena za obavljanje zadataka nego što mislite da vam je potrebno. Tako, u slučaju da vam zaista treba više vremena nego što ste mislili, bićete pokriveni. Ovi tzv. vremenski okviri će vam takođe pomoći da se pripremite za potencijalne kritze koje mogu da nastanu kada ste najviše zauzeti.

7. Odmarajte
Izaberite jedan dan svake sedmice kada nećete raditi. Postoji tona stvari koje treba obaviti, ali ta ista gomila će vas ćekati kada se vratite na posao. Važno je dozvoliti vašem telu da se odmori i obnovi energiju. U suprotno, bićete iscrljeni i možete početi da prezirete vaš posao. Odmorite.

Svaki preduzetnik ima san i cilj, stoga, raditi pametno, a ne vredno, je ključ za ostarivanje istih.

2 komentara

 1. User image
  pera 01.01.2017 16:18

  Pa nerade bas svi za kompjuterom a traka nece da ceka dok vi prosetate.
  Neko mora I da nesto napravi opipljivo ane samo virtuelno.
  Ne zivi se od prica vec samo I iskljucivo od proizvodnje , I od onog sto se pojede.

 2. User image
  RATKO 17.06.2018 21:16

  Komentar
  Banka koja ima ozbiljan timkoji zna sta hoce i sta moze moze se samo pozeleti dobra realizacija uradjeni poslova i sto veci profit.-. svaka cast

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
posao biznismen neuspeh uspeh biznis

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana