Tekst objavljen: 24.02.2022 15:35        


Osnivač portala Kamatica.rs i finansijski savetnik, Dušan Uzelac, govorio je za Nova S portal o trenutnoj ekonomskoj situaciji u vreme krize inflacije i ratnih sukoba. U šta treba ulagati u nesigurnijim vremenima?

Šta je ulaganje, a šta kockanje?


Uzelac je, govoreći za portal Nova.rs istakao da u današnje vreme novac ne sme da stoji.

„Inflacija je nevidljivi porez. Ona jede to što imamo, to ustvari znači da je najgore da taj novac stoji. Potrebno ga je aktivirati i uložiti.

Ipak, tvrdi da je pitanje gde novac uložiti i u šta investirati – individualna kategorija.

"Ne mogu reći "uložite u bitkoin" ili "uložite u maline" jer ćete vi na kraju odlučiti da investirate u ono što razumete ili u ono u šta verujete. Toliko je novca u opticaju da su trendovi rastući u svim pravcima. Neko investira u biznise, neko u nekretnine, neko u bitkoine, iako ne zna šta su bitkoini a neko ne može dalje od banke da ode, iako mu tamo propada novac jer banke daju manju kamatu nego što je inflacija", rekao je Uzelac, dodavši da svako ulaganje sa sobom nosi faktor rizika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


"Naravno, možete dati i novac u nešto što ne razumete, ali se to ne zove investiranje, to se zove kockanje. Nemam ništa protiv onih koji ulažu novac u kriptovalute, samo to nije investiranje. Kriptovalute su digitalno kolekcionarstvo. One nemaju upotrebnu vrednost, cenu. Vi kupujete sliku i jedini generator cene te slike je vaša želja, volja i nada da će tu sliku neko sutra više ceniti. Ako kupite kriptovalutu, kupili ste tiket i loz koji može da bude dobitan, a možete i da izgubite sve", završio je Uzelac.

2 komentara

  1. User image
    vlada 24.02.2022 18:15

    Ulaganje u zlato je najbolje za cuvanje vrednosti, dugorocno, pa nek prica sta ko hoce. Kockanje sa kripto je mozda unosno, mozda ne.

  2. User image
    VLASTIMIRKA 02.03.2022 8:48

    ,U SVAJCARCE,,

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dušan uzelac maline ulaganje novca inflacija kriptovalute investiranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana