Tekst objavljen: 29.04.2013 10:10        


Tržište nekretnina u Srbiji već godinama je u problemima. Ulagači se žale da oblast nije dovoljno uređena zakonom, pa kupci nemaju poveranje u privatne projekte.

Ima li nade za tržište nekretnina u Srbiji?

Investitori se žale da ima još mnogo nerešenih pitanja koja komplikuju poslovanje. Ulagači, ali i kupci se boje da uđu u nove projekte, zbog prethodnih loših iskustava.

- Kada smo ušli u projekat mi smo tražili partnere među ovdašnim bankama, međutim, nije bilo sluha, banke se nisu usudile da uđu u tako veliki projekat i mi smo pronašli inostrane partnere i sa njima smo ušli u ovaj projektat. Potreba za nekretinama postoji, da postoje kupci ali su oni zbog svega sto se dešavalo na tržistu nekretinina boje se da uđu u projekat koji je u fazi izgradnje - kaže Ljiljana Potkrajac kompanija Aramont

Zoran Kalabić, koji godinama u Austriji vodi jednu od najpoznatijih agencija za prodaju nekretnina, ističe da bi se uvođenjem licenciranih agenata za prodaju nekretnina mogao uvesti red na ovom neuređenom tržištu. Za svoje ovdašnje kolege ima konkretne savete o tome u šta treba ulagati.

- To su mali stambeni projekti koji se mogu graditi sa kvadraturom između 40 i 60 kvadrata po nekim niskim cenama od 1200, 1300 evra po kvadratu i da se omogući mladim parovima da mogu sebi te stanove da priušte. Mi u sklopu našeg tima imamo nekoliko investitora i mi cemo ovih dana razlgedati nekoliko lokacija u gradu i veoma smo zainteresovani za saradnju i investicije - navodi on.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
ekonomska kriza Srbija prodaja nekretnine kupovina nekretnine nekretnine

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana