Tekst objavljen: 18.01.2013 11:56        


Interesovanje građana za subvencionisane stambene kredite je veliko, a očekuje se da će 1,7 milijardi dinara biti dovoljno za odobrenje svih zahteva ove godine, izjavio vršilac dužnost direktora Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) Saša Jovanović.

Jagma za subvencionisanim stambenim kreditima

On je rekao da je iz sume za to namenjene u državnom budžetu 2013. godinu, moguće odobriti oko 2.700 kredita.
Jovanović je pozvao zainteresovane građane koji žele da dodju do stana putem dugoročnih hipotekarnih kredita sa učešćem države, da zahteve za subvencije podnesu u bankama.

NKOSK je do sada potpisao ugovore sa sedam banaka.

To su Čačanska banka, Rajfajzen (Raiffeisen) banka, Unikredit (Unicredit) banka, Erste banka, Prokredit (Procredit) banka, Sosijet ženeral (Societe generale) banka i Komercijalna banka.

U NKOSK-u kažu da se očekuje priključenje i drugih banaka.

U odnosu na prošlu godinu minimalno učešće korisnika kredita povećano je sa pet na 10 odsto, država izdvaja 10 odsto bez kamate, a banka finansira maksimalno 80 odsto kredita.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Alpha 20.01.2013 11:46

    Subvencionisani kedit je znatno nepovoljniji nego prosle godine
    pored dupliranog ucesca za prosecan stan od 60 kvadrata vraca se oko 8000evra vise (u kamati racunajte 7,2% godisnje jer je to 4,5%+6mEuribor sa prosecnom vrednoscu Euribora zadnjih 10 godina - nemojte racunati 4,5%+0,3% jer je to TRENUTNA istorijski niska vrednost Euribora a kredit se vraca 25-30godina uz stalno usaglasavanje sa Euriborom

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
krediti uz subvenciju krediti uz subvenciju države subvencionisani stambeni krediti stambeni kredit stambeni krediti banke banka kredit krediti kupovina stana kupovina nekretnine NKOSK

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana