Tekst objavljen: 22.03.2013 14:30        


Građani Srbije su sve više zanteresovani za stambene kredite, a tražnja je oko 21 odsto veća nego u istom periodu prošle godine, kaže vršilac dužnosti direktora Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) Saša Jovanović.

Kriza? Sve veća tražnja za stambenim kreditima

Pogledajte kompletnu ponudu stambenih kredita dok domaćih banaka


- Januar i februar su uglavnom meseci slabije kreditne aktivnosti, ali se već krajem febuara i početkom marta vidi povećanje tražnje za komercijalnim stambenim kreditima. Od početka godine osigurali smo oko 940 kredita - izjavio je Jovanović.

On je naveo da je NKOSK u januaru počeo da prima zahteve za subveniconisane stambene kredite i da je je do sada odobreno oko 400 zahteva.

Jovanović je podsetio da je država iz budžeta ove godine opredelila 1,7 milijardi dinara za subvencionisane stambene kredita i da očekuje da će to biti dovoljno za sve zainteresovane gradjane.

- Uzimajući u obzir kretanje tražnje od početka godine, očekujem da će opredeljena sredstava biti više nego dovoljna za sve zainteresovane - kazao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, skraćeno je vreme odobravanja kredita u odnosu na prošlu godinu i iznosi oko mesec dana od trenutka prijema zahteva u NKOSK do realizacije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
kupovina stana kupovina nekretnine cene stanova cena stanova stambeni kredit stambeni krediti krediti uz subvenciju subvencionisani stambeni krediti NKOSK Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana