Tekst objavljen: 31.05.2013 15:45        


Kuća je u vlasništvu Patriše Hol od 1942. godine, ali je ona sada odlučila da je došlo vreme da je proda - dokle god kupac ponudi pravu cenu i obeća da će je sačuvati.

Na prodaju: Kuća Kenedijevog ubice

Kuća u Dalasu sa malenom sobom u kojoj ima jedva dovoljno mesta za bračni krevet već 50 godina fascinira posetioce zbog čoveka koji je u njoj živeo šest nedjelja 1963. godine: Lija Harvija Osvalda, čoveka optuženog za ubistvo predsednika SAD Džona F. Kenedija.

- Razumem značaj istorije ove kuće - rekla je Hol. - Nema veze da li verujete u teoriju zavere ili priču o jednom napadaču. Činjenica je da je Li Hari Osvald živeo ovde.

Osvald je iznajmio sobu 14. oktobra 1963. godine od bake Holove, Gledis DŽonson. U kući od cigle sa belom ogradom ostao je nedelju dana dok je radio u biblioteci jedne teksaške škole. Vikendima se vraćao u predgrađe Irvinga gde mu je živela supruga.

Ulaz u sobu znatiželjima dugo nije bio dozvoljen, osim kada je Paketova dozvolila Oliveru Stounu da 1991. snimi neke scene za film "DŽFK".

2008. Holva je počela da pušta zainteresovane da vide sobu i postavila je kutiju za priloge kojima je radila restauracije kuće.

- Ljudi su znatiželjni. Žele da vide kako je živeo. Žele da vide gde je živeo - kaže ona.

Holova već godinama razmatra prodaju kuće ali je odlučila da je 50. godišnjica ubistva Kenedija pravo vreme za to.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dalas kenedi ubica kenedija kuća na prodaju prodaja kuće kuća

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana