Tekst objavljen: 19.07.2013 12:00        


Bivši vlasnici kompanije Marbo produkt Andrej Jovanović i Bojan Milovanović na jesen bi trebalo da počnu da grade stambeno-poslovni kompleks u Bloku 67a u Novom Beogradu.

Nesuđene gazde Jata grade 860 stanova u Beogradu

Na toj lokaciji površine 3,6 hektara između ulica Jurija Gagarina i Omladinskih brigada biće podignuto šest zgrada sa 861 stanom i jedan poslovni objekat u kome će osim kancelarija biti i hotel.

Ko su investitori

Za Andreja Jovanovića i Bojana Milovanovića, javnost je čula kada su u avgustu 2008. godine firmu „Marbo produkt” prodali „Pepsiju” za 210 miliona evra. Pre tri godine mediji su ih pominjali kao kandidate za strateške partnere „Jat ervejza”, a iste godine bili su u žiži interesovanja kao potencijalne nove gazde „Magnohroma”, kraljevačke industrije vatrostalnih materijala.
– Kompleks projektuje firma „Zap d.o.o.” i imaće 105.000 kvadratnih metara. Dobili smo lokacijsku dozvolu, a glavni projekat se radi. Zidaće se po fazama, a u prvoj je planirana gradnja tri stambene zgrade sa 296 stanova, površine od 25 do 145 kvadratnih metara. Kompleks će imati podzemnu garažu za 250 vozila i 90 nadzemnih parking mesta, kao i igralište za decu – kaže Boris Bjelica, iz Soliditi konsultantske kuće, jednog od saradnika na projektu.

On nije mogao da kaže kolika je vrednost projekta i po kojoj će se ceni prodavati kvadrati u ovom kompleksu.

Deka inženjering se u aprilu 2011. pojavila na oglasu Direkcije za građevinsko zemljište kao jedini ponuđač za zakup parcele u Bloku 67a u čijem su komšiluku Delta siti i naselje Belvil.

Za parcelu od 36.025 kvadratnih metara, što je gotovo četvorostruko manja površina od one na kojoj je podignut Belvil, investitor je platio oko 1,3 milijarde dinara što je bila i početna cena.

– Investitor je u celosti izmirio zakupninu, a ugovor o plaćanju naknade za uređenje građevinskog zemljišta još nije zaključio – kažu u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Jat jat airways Beograd gradnja stanova stanogradnja stanovi marbo novi beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana