Tekst objavljen: 23.01.2013 7:16        


Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) do sada je potpisala ugovore s 11 banaka o poslovima dugoročnog stambenog kreditiranja iz republičkog budžeta u 2013, rečeno je juče u toj instituciji.

Ovih 11 banaka odobravaju jeftine stambene kredite

U pitanju su Čačanska banka, Rajfajzen, Erste, Sosijete ženeral, Komercijalna banka, Unikredit, Prokredit, Pireus, Sberbanka, Inteza, NLB.

Krajem decembra 2012. Vlada Srbije je usvojila Uredbu o merama podrške građevinskoj industriji kroz dugoročno stambeno kreditiranje u 2013. kojom je predviđena oko 1,7 milijarda dinara za subvencionisanje stambenih kredita.
Ti krediti, koji idu preko NKOSK-a, isključivo su namenjeni kupovini stanova u novogradnji direktno od investitora, bilo da su to fizička ili pravna lica. U odnosu na prošlu godinu minimalno učešće korisnika kredita povećano je s pet odsto na deset, država izdvaja deset odsto bez kamate, a banka finansira maksimalno 80 odsto kredita.

Država plasira kredit u iznosu od deset odsto bez kamate, on se otplaćuje u poslednjih pet godina ukupne otplate kredita, a maksimalno kredit banke može biti plasiran na 25 godina.

Starosna granica je 70 godina u trenutku otplate poslednje rate državi, maksimalna visina plata je do 150.000 dinara za korisnika kredita, koliko i za njegovog bračnog druga. Korisnik kredita ne sme imati nepokretnosti u svom vlasništvu, ili, ukoliko je poseduje, može aplicirati jedino za razliku vrednosti nepokretnosti koju želi da kupi i one koju poseduje, maksimalni iznos kredita je 100.000 evra.

Ne postoji ograničenje u visini kupoprodajne cene stana, a ukoliko je cena iznad 100.000 evra, potrebno je razliku finansirati sopstvenim novcem.

Pogledajte kompletnu ponudu stambenih kredita banaka u Srbiji

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

 1. User image
  nebojsa ilic 28.01.2013 18:24

  Postovana gospodo,
  molim Vas da kao strucna i kompetentna lica pokrenete inicijativu da se i nama koji ne zelimo da zivimo u gradovima vec na periferiji ili prigradskim naseljima obezbede isti uslovi za kupovinu nekretnina kao ionima koji vole da zive u gradu.Ima nas mnogo koji bi konfornost zivljenja u gradu menjali za veci broj kvadrata u pomenutim naseljima.Hvala.

 2. User image
  PeCa 28.01.2013 18:30

  Neka hvala,kada bih imao vise novca investirao bih u nekretnine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
kredit za stan kupovina nekretnine kupovina stana banka banke NKOSK subvencionisani stambeni krediti krediti uz subvenciju države stambeni krediti stambeni kredit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana